Lamia Karišik: Manje je više

Piše: Redakcija

Profesionalna šminkerica Lamia Karišik za naš magazin otkriva kako je još od malih nogu pokazivala interesovanje za svijet makeup-a. Najviše kaže, vodi računa o koži, zdravoj ishrani, kao i zdravom načinu života

„Rutinu njege lica počinjem čišćenjem lica, koje smatram izuzetno važnim.“

Prvi make-up pokušaji

Od malih nogu sam uživala gledajući mamu kako se šminka. Krišom sam uzimala njene proizvode iz nesesera i sama se šminkala dok nje nije bilo kući. U periodu srednje škole sam shvatila da je manje više i da šminka služi da sakrijemo male nepravilnosti koje u tim godinama utječu na samopouzdanje, ali i da istaknemo ono što nam se sviđa na licu.

Skupo vs. jeftino

Nije nužno da proizvod bude skup da bi bio dobar, ali vjerujem da je cijena opravdana  kod većine proizvoda. Iza mnogih proizvoda je dug period istraživanja, posebni sastojci i način proizvodnje, kao i obećanje koje daju.

Standardna beauty rutina

Shiseido Ibuki Gentle Cleanser pjena za čišćenje

Shiseido Ibuki Refining Moisturizer Enriched

 

Volim jednostavno i brzo, zbog toga koristim Shiseido Ibuki Gentle Cleanser pjenu za čišćenje. Savršena je, jer je koža nakon upotrebe nježna i glatka, oslobođena svih nečistoća i spremna za nanošenje kreme za lice. Kod izbora kreme za lice ostala sam vjerna Shiseido Ibuki liniji, pa koristim Refining Moisturizer Enriched. Odgovara mi zato što je jako hidratantna i posjeduje moć smanjenja vidljivih pora.

Ovisna sam o…

Deborah Milano Radiance Creator korektor

Proizvod bez kojeg ne mogu zamisliti svoju dnevnu rutinu šminkanja je Deborah Milano korektor Radiance Creator. To je najbolji prijatelj za jutra kada rano ustajem i idem na predavanja na fakultet. Nanesem ga četkicom i nježno razmažem prstima. Prekriva sve nesavršenosti i daje sjaj licu. S njim sam spremna za novu radnu sedmicu.

Mirišem na…

Chloe EDP

Uz note mog omiljenog parfema vežu me brojne uspomene. Moj prvi izbor je Chloe EDP za kojeg me spaja duboka i iskrena veza koja traje jako dugo. Dobila sam ga na poklon jedne kasne jeseni i prvi susret s bočicom je bila ljubav na prvi pogled. Romantičan, oštar i senzualan, a i jako postojan parfem.

Sezonski neseser refresh

Collistar Gloss Nail Lacquer lak za nokte

Nakon bogatih zagasitih tonova koji su obilježili ovu zimu, proljeće nas vraća nježnijim tonovima, prozračnijim i sjajnijim formulama i prirodnijem looku. Svoju beauty torbicu sam osvježila novim nijansama ruževa i lakova za nokte. Moj prvi izbor je Collistar Gloss Nail Lacquer lak za nokte koji u svojoj ponudi ima mnogo nijansi koje su must have ovog proljeća.

Otkriće godine

Collistar Talasso Scrub

Nedavno sam otkrila nešto bez čega više definitivno ne mogu i ne želim. Riječ je o Collistar  Talasso Scrubu, nevjerovatnom pilingu za tijelo. Posebnim ga čini koktel morskih soli i esencijalnih ulja. Kada ga koristim, moja koža je osvježena, glatka i mirišljava.

Usne

Deborah Milano Absolute Lasting

Clarins Lip Oil

Ruž koji je svakodnevno na mojim usnama je Deborah Milano Absolute Lasting. Ovo je ubjedljivo najdugotrajniji ruž na svijetu i na usnama se zadržava cijeli dan, nema potrebe za korekcijom. U zavisnosti od raspoloženja i ostatka šminke na licu, ovaj ruž se može nositi i kao mat ili sa sjajem. Kada mojim usnama treba njega i hidratacija, onda je biram Clarins Lip Oil.

Puder

Shiseido Synchro Skin Glow Luminizing Fluid Foundation

Puder koji koristim dugo vremena i s kojim sam u potpunosti zadovoljna je Shiseido Synchro Skin Glow Luminizing Fluid Foundation, koji mojoj koži daje blistav izgled s maksimalnom moći prekrivanja. Ono što mi je najvažnije, jeste da koži pruža hidrataciju tokom cijelog dana.

Oči

Clarins Supra Volume maskara

 

Maskara koju sam nedavno otkrila je Clarins Supra Volume. Mojim trepavicama, koje su poprilično rijetke, odmah da volumen i intenzivno je crne boje. Sastojci maskare također štite i njeguju trepavice.

Završni look

Deborah Milano Hi-tech rumenilo

Preferiram prirodni izgled i proizvod koji da svježinu mom licu i blagu boju je rumenilo. Nasmiješim se i nanesem ga kružnim pokretima na jagodice. Kada nemam dovoljno vremena za šminkanje, rumenilo nanesem i na kapke kao savršenu zamjenu za sjenu. Moj izbor je Deborah Milano Hi-tech rumenilo u breskvastoj nijansi.

Beauty ikona

Grace Kelly

Grace Kelly je oduvijek za mene bila oličenje stila i glamura. Za razliku od drugih holivudskih ikona s raskošnom i često pretjerano naglašenom šminkom, Grace Kelly je uvijek bila dokaz tvrdnji da je manje, često više. Blage boje na usnama i lagano definirane jagodice s besprijekorno njegovanom kožom uvijek su je činile i danas čine klasičnom i svevremenom.

Oči su moj izbor

Deborah Milano Perfect Smokey Eye Palette

Mojim smeđim očima najbolje pristaju topli, zemljani tonovi. Najčešće koristim Deborah Milano Perfect Smokey Eye Palette koje u sebi sadrže čak pet nijansi koje su dovoljne i za kreiranje dnevnog prirodnog looka, ali i za neki večernji smokey izgled. Na poleđini ovog proizvoda se nalaze i instrukcije, kako ga koristiti i kako doći do savršenog izgleda na očima, koje su mi pomogle da se snađem kada sam tek počela koristiti sjenila za oči.

Moje beauty nesavršenstvo

Kao tinejdžerka sam pokušavala sakriti pjegice koje su se pojavljivale na mom licu s prvim zrakama sunca. Kasnije sam ih zavoljela i danas se trudim istaći ih svjetlucavim i prozračnim podlogama za lice. Raduje me što su pjegice u posljednje vrijeme postali pravi must have u svijetu ljepote, a cijela je stvar otišla toliko daleko da ih mnogi pokušavaju što uvjerljivije nacrtati.

Prirodni recept

Suhoj koži kao što je moja, prije svega je neophodna hidratacija. Kada imam vremena, na očišćenu kožu lica nanesem masku od meda. Dovoljno je nanijeti samo med i na licu ga držati 15 do 20 minuta, nakon čega lice isperem mlakom vodom. Med smiruje kožu i bori se protiv bakterija, privlači vlagu i zadržava je u koži.

Pročitajte još