Nevjerovatna moć jabučnog octa u beauty tretmanima

Piše: Redakcija

Jedan od najsvestranijih proizvoda iz vaše kuhinje često je (nezasluženo) zanemaren, a može itekako poslužiti u beauty ritualima. Ovo su samo neke od ideja kako jabučni ocat možete iskoristiti u svoju korist, a da nije kao dodatak salati uz ručak.

 

Maska za lice

Za balansiranje masne kože lica, kombinirajte jabučni ocat i indijsku glinu koju možete pronaći u apotekama i bio trgovinama. Pomiješajte ova dva sastojka za regulaciju sebuma, a ocat u maski djeluje kao intenzivan toner i detoksicira kožu.

 

Suhi šampon

Ostali ste bez svojeg omiljenog suhog šampona, a nemate dovoljno vremena za pranje kose? Nema problema, pomiješajte pet kapi jabučnog octa u boci vode i poprskajte po korijenu kose. Efekt je jednak kao i kod klasičnog šampona, a mala količina neće ostaviti jak miris octa.

 

Izbjeljivanje zuba

Za lagano i nježno izbjeljivanje koje neće oštetiti caklinu ni zubno meso, jabučni ocat je idealan odabir. Postoje dvije opcije: kombinacija jabučnog octa sa sodom bikarbonom i kombinacija jabučnog octa s vodicom za ispiranje usta. Kašičicu sode bikarbone natopite s dvije kapi jabučnog octa i istrljajte pomoću četkice za zube (baš kako bi i običnu pastu). A kod vodice za ispiranje usne šupljine u bočicu nakapajte pet kapi jabučnog octa.

 

Ublažava ubode insekata

S toplijim vremenom stiže i sezona komaraca, paukova i ostalih nemani koje vole grickati i ubadati. Kako bi ublažili mjesto ugriza/uboda, razrijedite nekoliko kapi octa vodom i nanesite pomoću štapića za uši na mjesto iritacije. Tako ćete ublažiti oteklinu i spriječiti nastanak svrbeža i eventualnog osipa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti