Amela Ivković O’Reilly: Čudotvorna Blue Rose krema

Piše: Redakcija

Poznata nutricionistkinja Amela Ivković O’Reilly osim o zdravlju, veoma vodi računa i o svojoj beauty rutini. Da vanjska ljepota proizilazi iz unutrašnje, naučile su je mama Enisa i sestra Alma, stoga se Amela može pohvaliti da je imala najbolje beauty učiteljice

„S obzirom na to da često putujem, vodim računa da hidriram kožu, tako da mi Reviva Detox maska za lice spašava dan“

Skupo vs. jeftino

Ne vjerujem da su skupi proizvodi i najbolji. Imala sam priliku da se u to uvjerim mnogo puta, posebno kada pogledate sastojke tih vrlo skupih proizvoda i otkrijete veliki broj hemikalija koje ne pripadaju vašoj koži. Ne zaboravimo da je koža naš najveći organ i svi ti „divni“ sastojci završavaju u našem krvotoku, limfi i našim organima, što dugoročnim izlaganjem dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Standardna beauty rutina

Moje jutro počinje čišćenjem kože World of Beauty hidrativnim mlijekom za čišćenje koje divno čisti i hidrira kožu, zatim apliciram Hydra Complex losion za dodatnu hidrataciju, a nakon toga koristim Jeunesse Recovery kremu koja svojim divnim sastojcima radi na neutraliziranju utjecaja slobodnih radikala (iz dima, zraka, stresa…), a na kraju dana ponavljam iste korake uz dodatak Blue Rose kreme koja mi pruža anti-age noćnu zaštitu i stimulira produkciju kolagena.

Mirišem na…

Organic Pharmacy Oud je moj parfem već gotovo 10 godina. Savršen u svakom pogledu, bočica, miris, sastav, apsolutno sve!

Sezonski neseser refresh

John Masters Organic sprej za lice s ružom i alojom. Divan način da osvježim kožu i dodatno je hidriram.

Otkriće godine

Jenuesse Oxygen Repair tretman u Studiju ljepote F&A koristim jednom mjesečno, regenerira epidermis uz ogroman broj prirodnih fitohemikalija, osjećam uvijek nakon tretmana da moje lice izgleda nekoliko godina mlađe.

Usne

Koristim isključivo sjaj za usne i to Dr. Hauschka u rozoj boji.

Puderi

Ne koristim pudere, izuzev kada sam na TV-u. Tada biram nešto iz Dr. Hauschka palete, uglavnom mat puder u kamenu.

Oči

 

Finish look

 

Radije biram rumenilo. Moj izbor je Organic Pharmacy ili dr. Hauschka  rumenilo u rozoj boji.

Prirodni beauty recept

Najbolji recept za ljepotu i zdrav izgled je hidratacija tijela, kozumiranje kvalitetnih proteina i esencijalnih masnih kiselina, mnogo povrća, kvalitetan san, fizička aktivnost i okružite se ljudima koji vas čine sretnim i voljenim.

Pročitajte još