Njegica Balorda: Armani Code miriše na mene, a ne ja na njega

Piše: Redakcija

Bivša Miss BiH i TV voditeljica Njegica Balorda i danas plijeni pažnju svojim izgledom. Čak i kada je previše umorna, beauty rituale ne propušta. Počela se šminkati u tinejdžerskoj dobi, a prave make-up trikove naučila je od mame.

„Moja beauty rutina je nešto za šta uvijek imam vremena i što praktikujem i kad sam najumornija, a to je skidanje šminke pred spavanje, umivanje lica i nanošenje hidratantne kreme. Posljednju godinu je to često baby krema Pavloderm koju koristi moj sin“.

Ovisna sam o…

Proizvod o kojem sam ovisna je definitivno „Douglas boum ball“, posebno u ovim hladnijim danima kada je njega usana neophodna.

Skupo vs. jeftino

Ne moraju da budu skupi proizvodi i najbolji, kao i sve ostalo. Ponekad cijena može da opravda kvalitetu, ali kad je riječ o baznoj kozmetici, naprimjer puderi, podloge i slično, dok kod sjenila za oči, maskara, to ne mora da znači.

Mirišem na…

Već godinama parfem za koji često kažem da miriše na mene, a ne ja na njega je Armani Code. S vremena na vrijeme napravim izlet i s nekim drugim, pa sam tako prošlo ljeto koristila Givenchy Live Irresistible, koji me je također oduševio, ali se na kraju ponovo vraćam na Armani Code, posebno u zimskom periodu.

Sezonski neseser refresh

Kod mene sve kreće „nekako s proljeća“ pa tako i osvježenje beauty torbice. S ljepšim vremenom unosim malo svježine i u šminku tako da tek planiram da osvježim torbicu nekim novim rumenilom ili bronzerom u ljetnim bojama.

Otkriće godine

Moje otkriće godine je definitivno Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick. Nevjerovatno je postojan, a ono što ga dodatno čini vrlo privlačnim je cijena koja je za razliku od sličnih proizvoda krajnje prihvatljiva, tako da je on jedan od primjera da cijena ne diktira kvalitet.

Usne

Ranije su to uglavnom bile neke nude nijanse, ali sad češće koristim intenzivnije, vrlo često crvene ili neke koralne boje. Iz torbice ne izbacujem Golden Rose, a trenutno sam ovisna o nijansi 04.

Puder

Ono sto šminkeri svaki put komentarišu kad me šminkaju je moj ten koji je zaista savršen, što isključivo zahvaljujem genetici. Samim tim nemam potrebu za nekim teškim puderima, pa je moj izbor Rimmel tečni puder. Za dnevnu varijantu biram Match Perfection 300, a za nešto temeljnije i postojanije šminkanje Lasting Finish 25hr. Kad imam potrebu za kamenim puderom, to je uglavnom Max Factor Creme Puff Translucent.

Oči

Važno mi je da imam kvalitetnu maskaru i eyeliner, dok sjene nisu dio moje svakodnevnice. Trenutno koristim maskaru Deborah Extraordinary 5in1.

Finish look

Moj izbor rumenila su MAC rumenila. Otkrila sam ih tokom boravka u Istanbulu i od tada uživam u svim njihovim nijansama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti