Farbate kosu? Ove četiri boje stoje apsolutno svima

Piše: Redakcija

Želite ofarbati kosu? Donosimo vam četiri boje koje su poznate po svojoj univerzalnosti, odnosno po tome što odgovaraju baš svakom tenu.

1. Čokoladna nijansa

Suptilna je, ali razlika je vidljiva  ako idete iz crne boje u ovu toplu i bogatu nijansu jer daje tenu dodatan sjaj. Zapravo se radi o savršenoj boji. Spada u kategoriju smeđe boje, ali nije pretamna niti presvijetla.

2. Pozlaćena nijansa

Zlatni tonovi lijepo pristaju tokom ljetnih mjeseci kada je ten preplanuo jer tada pomažu pri isticanju zlatnog efekta na našoj koži. Ako ste prirodna plavuša, probajte staviti preliv na kosu ili dodajte tople pramenove kako biste stvorili dodatnu punoću kose.  Imajte na umu da bež-zlatna nijansa pristaje bolje osobama s hladnijim tonom kože, dok će jantar-zlatna nijansa prekrasno izgledati na osobama toplijeg tona kože.

3. Nijansa meda 
Ovo je boja koja nepogrešivo pristaje uz baš svaku boju tena. Kako nije previše topla niti previše hladna, nijansa meda je popularna upravo zbog svoje neutralnosti. Također, može odlično poslužiti kao bazna boja, ali i kao boja pramenova. Razlika između boje meda  i pozlaćene nijanse je u tome što je boja meda tamnija te  bogatija.

4. Bež nijansa
Možda zvuči kao dosadna nijansa, ali većina boja tena i kose pripada hladnijim tonovima te tako bež boja nije u sukobu s njima, već im  odlično pristaje. Boja kosti ili pšenice spada pod kategoriju bež boje, a ako imate tamniji ten, nemojte se bojati da eksperimentišete  s tamnijom nijansom.

Pročitajte još