Meliha Mulahalilović Žiško: Med i cimet savršena su maska za lice

Piše: Redakcija

Meliha Mulahalilović Žiško, vješto balansira roditeljske i poslovne obaveze. Urednica i voditeljica emisije “Mamine dileme” uspijeva pronaći vrijeme koje je rezervirano za male beauty rituale. Ovoga puta nam otkriva koji se proizvodi moraju naći u njenoj kozmetičkoj torbici

“Najsretnija sam kada imam dovoljno vremena za jutarnju rutinu. Važno mi je čisto i njegovano lice na kojem se neće vidjeti neprospavane noći.”

SKUPO VS. JEFTINO

Cijena ne mora uvijek garantirati kvalitet. Važno je da nađemo liniju proizvoda koja nam odgovara, koja ne izaziva reakcije na koži. Trenutno u neseseru imam ruževe koji koštaju pet maraka, a koji su me oduševili svojom postojanošću.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

L’Oreal Paris pjena za čiščenje lica

Eveline 3D krema za lice s collagenom i elastinom

Za čišćenje predlažem L’Oréal Paris pjenu za čišćenje lica, a nakon toga Eveline 3D kremu za lice s collagenom i elastinom. Jako sam zadovoljna tim proizvodima, naročito Eveline kremama za lice. Ne maste kožu, brzo se upijaju i cjenovno su prihvatljive.

OVISNA SAM O…

To bi sigurno bili osnovni proizvodi za čišćenje i njegu iz dnevne rutine. Posao zahtijeva jaku scensku šminku i važno mi je da sva ta šminka ne ide sa mnom u krevet. Vjerujem da redovno uklanjanje šminke zaista naše lice štiti od preranog starenja.

MIRIŠEM NA…

5th Avenue Elizabeth Arden

Giorgio Armani – Si

Versace – Bright Crystal ABSOLU

Svaka žena mora imati svoj parfem. To je njen statement. Izbor parfema mnogo govori o osobi. Moji najdraži parfemi su: 5th Avenue Elizabeth Arden, Giorgio Armani – Si i Versace Bright Crystal ABSOLU.

SEZONSKI NESESER REFRESH

MAC prep + prime (skin base visage)

Maybelline New York The Nudes

Rimmel London Magnif’eyes

Ovog puta torbicu sam osvježila MAC prep + prime ( skin base visage ), te Maybelline New York The Nudes paletom sjenila za oči koje sam počela intenzivno koristiti, Rimmel London Magnif’eyes. Moje male zelene oči traže posebnu pažnju, a ovi proizvodi su zaista postojani, kvalitetni i upotpunjuju make-up.

OTKRIĆE GODINE

Maybelline New York The Eraser Eye

Max Factor Mastertouch

Korektori za lice Maybelline New York The Eraser Eye i Max Factor Mastertouch su moje otkriće godine. Sve mi imamo na licu nešto što želimo prikriti, bez obzira na to da li se radi o podočnjacima, pjegicama ili ožiljcima. S korektorom se sve ispegla, napravi dobra podloga za dalje uljepšavanje.

USNE

Farmasi Supernatural

Više preferiram mat ruževe. Koristim Farmasi Supernatural, super matte nijanse. Boje koje preferiram za boje ruževa su puderaste nijanse, smeđe ili nježne roze nijanse. Više volim naglasiti oči. Crveni ruž rijetko koristim. Mislim da on ne treba biti dio dnevnog make up-a.

PUDERI

Vichy Teint Ideal

Nažalost, moj pubertet su obilježile akne i danas imam mnogo ožiljaka iz tog perioda, tako da mi je puder veoma važan dio make up-a. Ovaj proizvod sam odabrala nakon mnogo testiranja. Lako se i brzo nanosi, te ostavlja prirodan izgled tena, postojan je i ujednačava i korigira ten. Dodatni plus mu je što i lijepo miriše.

OČI

Maybelline New York The Colossal Volum Express maskara

Maskara s kojom sam zadovoljna i koju ne mijenjam duži period je Maybelline New York The Colossal Volum Express mascara.

FINISH LOOK

MAC Sheertone blush

Moj izbor je rumenilo, a koristim MAC Sheertone blush, tople nijanse za osvježenje i boju lica. Bez rumenila moje lice je blijedo i make-up je nedovršen. Tople nijanse koje se mnogo ne ističu, a imaju svoju funkciju su uvijek moj izbor.

PRIRODA U SLUŽBI LJEPOTE

Med i cimet

Smjesa meda i cimeta kao maska za lice, rekreacija i dosta vitamina C. Trebamo se osjećati dobro u svojoj koži. Rekracija je nešto na čemu insistiram. Čini duh i tijelo mladim. Dobra borba protiv stresa i koža to zna i da nagradi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti