Neka vaše ruke i zimi budu lijepe i njegovane

Piše: Redakcija

Svi volimo lijepe i njegovane ruke. Želite li ih imati i zimi poslušajte ove naše savjete.

Koristite gumene rukavice

Pranje suđa i čišćenje stana itekako utječu na kožu naših ruku. Sredstva za čišćenje i hemikalije često uzrokuju iritacije, a nekada i upale, a takve situacije je najbolje izbjeći korištenjem gumenih rukavica.

Redovan piling je ključan

Kao što pripremate piling za svoje lice, jednako se posvetite i rukama. Jednom sedmično uklonite odumrle stanice i tako omogućite koži ruku da diše. Jedan od najjednostavnijih recepata koji možete napraviti i sami jest kombinacija malo šećera i maslinovog ulja. Smjesom nježno istrljajte ruke, a zatim isperite mlakom (nikako vrućom) vodom.

Mlaka voda je vaš spas

Kao što smo naveli iznad, mlaka voda je najbolja opcija za nježnu kožu ruku. Prevruća, ali i prehladna temperatura vode isušuju i dodatno iritiraju kožu te također utječu na njezino preuranjeno starenje.

Krema za ruke

Svi smo mi naviknuli tijekom zime imati sa sobom tubicu kreme za ruke, ali nekako dolaskom toplijih dana zaboravljamo na taj mali ritual. Za vrijeme hladnih dana zaštitite svoje ruke toplim i mekanim rukavicama, a prije izlaska iz kuće nanesite kremu. Nemojte je zaboraviti nanositi nakon svakog pranja ruku i navečer prije spavanja jer je ona glavni zaštitnik od isušivanja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti