Kosa vam nema više isti sjaj: Donosimo najbolje trikove za očuvanje intenzivne i sjajne boje kose

Piše: Redakcija

Nema boljeg osjećaja od onoga kada izađete iz frizerskog salona sa savršenom novom bojom kose. Sjajna, intenzivna i predivna boja nakon izlaska od frizera je pravi san snova. Ali, već nekoliko pranja kasnije se ista ta boja izgubi. Donosimo savjete kako uspješno i pametno izbjeći takav problem.

Manje šamponiranja

Manja količina šampona za vrijeme pranja i korištenje hladne vode naučno dokazano produžuje trajanje boje. Za one malo hrabrije savjetuje se da svako drugo pranje obave samo pomoću vode i u potpunosti preskoče šampon jer će voda ukloniti znoj i prljavštinu, ali sačuvati prirodna ulja na tjemenu kose.

Preparati koji će očuvati boju

Posebni šamponi i regeneratori koji održavaju boju duže sjajnom i intenzivnom također su odlična investicija.

Klonite se crvene boje

Crvena boja za kosu blijedi puno brže od ostalih nijansi i stoga se umjetnim crvenokosima savjetuje korištenje suhih šampona i rjeđih pranja kose kako bi održale svoju boju.

Koriste kapicu za tuširanje

Da, možda ćete izgledati kao prava retro bakica, ali za vrijeme tuširanja koristite kapu kako bi spriječili nepotrebno namakanje vodom koje će isprati boju s kose.

Dubinska regeneracija kose

Pokušajte si uvesti rutinu da barem jednom sedmično dubinski nahranite kosu kvalitetnom maskom koja će joj vratiti podatnost i sjaj, a rezultat će biti intenzivna boja i zdrava kosa.

Izbjegavajte proizvode s alkoholom

Šamponi i regeneratori koji u sebi sadrže alkohol, baš kao i sprejevi i gelovi za kosu iznimno su agresivni i ‘nagrizaju’ boju kose te dovode do njezinog bržeg ispiranja.

Smanjite toplinu na minimum

Kosu često ‘maltretiramo’ vrućim sušilima, peglama i figarom i tako uništavamo samu boju, ali i zdravlje kose i ona postaje ispucala i gubi sjaj.

Ne pretjerujte

Iako ti je baš ta smeđa nijansa fantastična i vjerujete kako ste pronašli boju svog života, nemojte pretjerivati s konstantnim bojenjem jer ćete uništiti i isušiti kosu. Preporučeno bojanje je svaka dva mjeseca kako bi se kosa održala zdravom i vitalnom, prenosi 100postohr.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti