Sarah Jessica Parker: Smokey Eye je moj zaštitni znak

Piše: Redakcija

Zahvaljujući, prije svega, ulozi u popularnoj seriji „Sex and the City“, poznata glumica Sarah Jessica Parker godinama unazad nosi tutulu jedne od najbolje obučenih slavnih žena. No, osim po odličnim odjevnim kombinacijama Sarah je poznata i po dugoj njegovanoj kosi, kao i po smokey eye looku koji je njen zaštitni znak. Ne krije da je, kada je make-up u pitanju, prilično jednostavna, a za britanski „Vogue“ je otkrila svoje beauty tajne. Donosimo vam neke od njih.

Nemam ustaljenu beauty rutinu. Šminku skidam bilo kojim sapunom koji nađem u blizini, a ukoliko se tuširam onda to uradim pomoću kupke. Jedini proizvod za lice kojem sam vjerna već osam godina je „La Roche-Posay’s Toleriane Fluid“  termalna voda koja je lagana, bez mirisa i ne masti mi kožu. Uz to koristim drogerijski balzam za usne i kremu za zaštitu od Sunca. U suštini sam prilično jednostavna kada je njega u pitanju, a to znači da redovno perem kosu i zube, tuširam se, brijem noge i nanosim dezodorans.

Kada je kosa u pitanju, imam sreću da radim s profesionalcima koji brinu o tome da uvijek imam lijepu frizuru. U situacijama kada je perem sama koristim „Serge Normant’s“ šampon i regenerator, te „Dream Big Instant Volumizing Spray“ koji mi pomaže da ukrotim svoju valovitu kosu. Kada nemam svakodevna snimanja, kosu nastojim da perem samo jednom sedmično, a u međuvremu koristim šampone za suho pranje.  

Smokey Eye je moj zaštitni znak. To je look koji nosim svaki dan, čak i u situacijama kada perem suđe. „Laura Mercier’s Caviar Stick“ kreon je glavni proizvod kada je o mom make-upu riječ, a većini ljudi je zanimljivo to što rijetko koristim maskaru. No, u situacijama kada odlučim da je nanesem, najčešće kada idem na crveni tepih,  preferiram „Lancôme Hypnôse Drama“. Kada riječ o ruževima i njih rijetko nanosima, a favorit su mi oni iz Sisley i Dior beauty linija.

Kada su parfemi u pitanju najveći utjecaj na mene je imala moja majka, uvijek me je oduševljavala njena kolekcija. Ona me inspirirala da pokrenem svoju SJP liniju parfema. Različitim ljudima se sviđaju različite mirisne note, no mislim da je od izbora parfema važnije njegovo nanošenje. To znači da trebate voditi računa o količini koju nanesete jer u suprotnom možete postići efekt kao da ste se kupali u parfemu. Također, kada parfem nanesete na ručne zglobove, nemojte trljati nego pustite da koža sama upije.

Nemojte da vam izgled poznatih žena bude nešto čemu ćete težiti. Razlog je to što smo mi, kada je postizanje savršenog izgleda u pitanju, prilično privilegirane. To svakako znači da imamo mogućnost da sarađujemo s beauty profesionalcima koji su najbolji u svom poslu i koji nam pomažu da izgledamo ovako kako izgledamo. Novac utječe na mnogo stvari i ja sam zaista zahvalna što sebi mogu da priuštim rad s privatnim trenerima, časove yoge i niz drugih aktivnosti koje utječu na moj izgled.

Nailazila sam na situacije u kojima me je obuzimala moja anksioznost. To je nešto što, u početku, nisam nikome govorila jer sam imala osjećaj da ja mnogim ljudima služim kao primjer osobe kojoj sve ide od ruke. No, u jednom momentu sam shvatila da se moram izboriti s tim osjećajem i sada više nemam strah od anksioznosti, jer sam naučila da prihvatam razočarenja, tugu i neuspjehe.

Kćerke ne savjetujem kada je o ljepoti riječ. Čak i u situacijama kada me pitaju da li im je frizura dobra ili ne kažem im: „Da li se vama dopada to što nosite?“. Ovo pitanje im postavljam čak i onda  kada mislim da izgledaju prilično smiješno, a cilj mi je da nauče da same odlučuju. Umjesto savjeta o ljepoti im dajem savjete o lijepom ponašanju, jer smatram da će ih, ukoliko su dobre osobe, svi smatrati i lijepim. Sa druge strane, ukoliko su „čudovišta“ od ljudi, onda im nikakva spoljašnja ljepota ne može pomoći.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti