Ublažite bore i nedostatke bez odlaska plastičnom hirurgu

Piše: Redakcija

U svijetu ljepote pojavio se proizvod, Pbserum HA 1.5 koji garantira ublažavanje bora bez odlaska plastičnom hirurgu. Osigurava rezultate na cijelom tijelu, savršen je saveznik u borbi protiv starenja na licu, vratu i dekolteu. Prate ga i druge dobre vijesti; prirodan je i bezbolan tretman estetske medicine. Ne zahtijeva rezove niti ostavlja ožiljke. Estetski hirurg pacijentu ubrizgava mikro injekcije duboko na zahvaćeno područje, koje nisu ni bolne ni traumatične. Vaše lice će tako dobiti biorevitalizaciju najnovije generacije, dok će tijelo potstaknuti da aktivira kolagena vlakna za efekt toniranja i učvršćivanja.

– Pbserum HA 1.5 specijalni je koktel enzima i hijaluronske kiseline s blago umreženom molekularnom težinom, odnedavno je dostupan u Italiji – objasnila je Stefania Enginoli, estetski ljekar u Milanu.

Ne iznenađuje činjenica da se ovaj proizvod i posupak prvo počeo koristiti u Italiji.  Ona i dalje zauzima peto mjesto u svijetu iz oblasti hirurgije i estetske medicine, nakon Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Japana i Meksika. Starost pacijenata je sve raznovrsnija, od tinejdžerki do starijih dobnih skupina. Nekim zahvatima se podvrgavaju čak i stariji od 80 godina.

Enzimi su bjelančevine koje postoje u našem tijelu i selektivno stimuliraju metabolizam, koriste se određenom kombinacijom koja uključuje lipazu, kolagenazu i liazu, koji mogu suzbiti akumulaciju masti, ali i pospješiti aktivnost elastičnih vlakana koja poboljšavaju ton kože. Zbog toga se Pbserum HA 1.5, ovisno o koncentraciji koja se ubrizgava može koristiti za različite dijelove tijela i nesavršenosti.

– Mala doza se obično ubrizgava na područje lica, ukoliko se želi ublažiti labavost tkiva, vrećice ispod očiju, slabo definirane konture, te kožu učiniti elastičnijom i blistavijom. Srednja doza se koristi za masne naslage, a visoka pomaže smanjiti fibrotičke procese naprednijeg celulita, te poboljšava izgled ožiljaka, keloida i strija – pojašnjava Enginoli.

Za dugotrajan efekt dovoljno je maksimalno nekoliko sesija godišnje. U sam serum se dodaje bikarbonat, jer u protivnom tečnost može sagorjeti. Pbserum HA 1.5 se može kombinirati s drugim načinima korigovanja, kao što je kriolipoliza, ali općenito ova metoda trenutno je jedinstvena tehnika uljepšavanja zbog vrlo naprednog načina primjene.

– Ovo je estetska medicina novog vremena. Klijenti koji su je isprobali prihvatili su je bez ikakvog tabua, zbog svoje prirodnosti i neinvazivnosti,  i odobrili je za šira korištenja –  pojašnjava Enginoli.

 

Pročitajte još