Ispravite greške koje pravite prilikom skidanja šminke

Piše: Redakcija

Jedan od najčešćih razloga nastanka akni, začepljenja pora ili naglog pogoršanja generalnog stanja kože je loše skidanje šminke. Kako bi koža disala te imala prostora za regeneraciju potrebno je pravilno i u punosti ukloniti šminku. 

Loše odstranjena šminka može dovesti i do upalnih procesa, a  jedna od najčešćih grešaka prilikom skidanja je korištenje vlažnih maramica. One zaista skidaju šminku, ali samo naizgled jer su ostaci ostali u porama koje će se vrlo brzo začepiti. Možda jesu praktične, ali njihovo korištenje svedite na minimum. 

woman facing mirror holding makeup brush

Foto: Unsplash

Greška koja je česta je i grubo skidanje šminke. Licu trebate pristupiti nježnim pokretima, jer grubim možete izazvati crvenilo, osip i slična oštećenja na koži. 

Također, peškir koji koristite treba biti odvojen od onog koji koristite za brisanje ruku. Zato, da ne biste prenosili bakterije, koristite dva posebna peškira. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti