Klasično, moderno ili snažno: Make-up za izgled koji obara

Piše: Redakcija

 

KLASIČNO

Porculanski ten, crveni ruž i maskara su dobitna kombinacija. Potrebno je samo pronaći savršenu nijansu i zablistat ćete poput zvijezde crvenog tepiha. Da bi nosile crveni ruž potrebno je da vaša koža izgleda savršeno, ujednačeno i blistavo. Nemojte pretjerivati s naglašavanjem očiju jer će se izgubiti efekat usana. Nemojte pretjerivati s nakitom, naglasite uši jednostavnim naušnicama, a na nokte nanesite crveni lak.

 

MODERNO

Danas je jako teško pratiti šta je „in“, a šta je „out“ u modnom svijetu. U vašoj kozmetičkoj torbici trebalo bi preovladavati pravilo “Manje je više”. Jer, ako u nekim trenucima želimo posebno zablistati, upečatljiv make-up je jako bitan. Ovog puta odstupamo od naglašenih usana, i prelazimo na oči. Usudite se biti drugačiji pa ih naglasite sjenama vatrenih boja. Sve što vam je potrebno su sjene, bijela olovka kojom ćete dodatno postići wow efekat i maskara. Na usne nanesite sjajilo u nude nijansi.

 

 

SNAŽNO, ALI NJEŽNO

Vrijeme je da otpustite sve kočnice. Oči dodatno do izražaja dolaze ako ih se uokvirite crnom olovkom i stavite umjetne trepavice koje će naglasiti njihovu prirodnu ljepotu. Nemojte bježati od toga da ako naglasite jedno trebate izostaviti drugo, to nekada prolazi, pogotovo ako želite ostaviti utisak gdje god se pojavite. Zapamtite ova kombinacija prolazi samo u posebnim prilikama. Na obraze stavite rumenilo u pink nijansi i koristite sjenu za obrve da bi popunili praznine.

 

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti