Jelena Blagojević Harbinja: Moja koža najbolje reaguje na Sisley proizvode

Piše: Redakcija

Poznato TV lice, Jelena Blagojević Harbinja, kožu njeguje kroz četiri koraka;
čišćenju, nanošenju tonika, seruma i kreme. Ne krije da je ovisna o proizvodima za kosu,  kao i da make-up proizvode kupuje ciljano, strogo vodeći računa o kvalitetu

 

 

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Ne treba mi puno vremena. Godinama me šminkaju profesionalci, pa sam od njih pokupila neke cake i mislim da mi je 20 minuta sasvim dovoljno. Volim da istaknem oči, a usne stavim u drugi plan. Bez savršenog tena nijedan make-up nema smisla.

BEAUTY TRETMAN

Ne idem na beauty tretmane. Obrve su moje, kao i trepavice. Idem na medicinske tretmane za lice kod stručnih osoba i smatram da su oni jedina ispravna stvar ukoliko imate neki problem s kožom.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Dugo vremena mi je trebalo da shvatim da je mnogo bolje izdvojiti nešto više novca i imati kvalitetne proizvode, posebno one za lice. No, to je iskustvo koje dolazi s godinama.  Zbog posla make-up često nosim i po nekoliko sati i moja koža najbolje reaguje na „Sisley“ proizvode. Praktični su, divnih boja i tekstura.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Kada se ne osjećam najbolje, tu nema pomoći (smijeh). Šalu na stranu, mislim da sve polazi iz glave. Volim da se osvježim termalnom vodom za lice jer mi ona malo popravi situaciju.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Za današnji pojam sam se kasno počela šminkati, nekad pred kraj srednje škole. Tada sam koristila samo maskaru i sjaj za usne. Sjećam se da je bilo više maskare na kapku i ispod oka nego na trepavicama.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Ne padam na šarena pakovanja koja „vrište“ s polica. Više pažnje obratim na sastav. Ciljano kupujem, mislim da je bolje imati jedan proizvod koji je dobar nego nekoliko različitih koji su kupljeni bez potrebe.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Uštedim na olovci za obrve. Srećom pa mi je potrebno jako malo korekcija, a to rješava bilo koja olovka. Nekad je, kada želim da postignem prirodni izgled, koristim i za usne ili oči. Utrošim na puderu jer dugo stoji na licu i ako nije kvalitetan isušuje kožu i stvara fleke, a to nikako ne želim.

OVISNA SAM O…

Trenutno sam ovisna o svim proizvodima za kosu, a „Sisley Fluid Protective“ sprej mi je otkriće. On hrani kosu, te štiti od hlora, sunca i soli.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Da nikada ne legnem na spavanje sa šminkom, pa ni s maskarom na licu. Taj mamin savjet je zlata vrijedan.

SKUPO VS. JEFTINO

Nije pravilo da su skupi proizvodi najbolji. Danas, što se tiče kvaliteta i cijena, na tržištu ima zaista različitih proizvoda. Nije nužno najskuplji proizvod i najbolji i obratno.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Trudim se da licu posvetim pažnju, što ranije nije bio slučaj. Idealnu kombinaciju za moju kožu čine „Sisley Floral“ tonik za lice i „Velvet Nourishing“ krema sa šafranom koja je idealna za ljeto jer je lagana i hranljiva. Kada je o licu riječ najvažnije mi je da imam ustaljenu jutarnju i večernju rutinu koja podrazumijeva čišćenje, tonik, serum i nanošenje kreme. Dva puta sedmično stavljam masku.

 

Omiljeni puder

„Sisley Phyto – Teint Expert“ mi je definitivno najdraži puder jer dobro prekriva i traje cijeli dan, a uopšte ga ne osjetim na licu.

Mirišem na…

„Kilian Good Girl Gone Bad“ i „Woman in Gold“, „Amouage Love Tuberose“, „Parfums de Marly Cassili“… To koji mi je omiljeni parfem zavisi od raspoloženja, doba dana i godine. U suštini nemam omiljeni parfem, ali „Niche“ parfemi su mi pravo otkriće i jedan potpuno novi svijet mirisa koji je vrijedan svake pare.

 

Prirodni recept         

Rado koristim prirodne preparate, a kokosovo ulje mi je favorit. Najbolja pasta za zube se pravi od kokosovog ulja i sode bikarbone. Napravim omjer 1:2 kokosovo ulje u odnosu na sodu bikarbonu i operem zube kao i klasičnom pastom.

 

Must-have mlijeko za tijelo

Najdraže mlijeko za tijelo mi je „Killian Good Girl Gone Bad“. Miris traje satima i za ove vrele dane je mnogo bolja opcija od parfema.

 

Psssttttt…. sakrij umor na licu

Kada želim da sakrijem umor obično stavim „Sisley Stylo Lumier“ korektor u olovci koji licu daje blistavost i u trenu ga osvježi. Ukoliko imam vremena nanesem „Black Rose“ masku za lice koja daje instant rezultate.

 

Ž6 = Mojih top 5

 

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti