Sara Visintin savjetuje kako nositi ljetni make-up

Piše: Redakcija

Ljeto je prepuno divnih stvari, ali rastopljena šminka, razmazani tuš za oči i super ljepljivi ruž za usne nisu među njima. Tokom ljetnih dana, što se tiče odjeće i obuće biramo što laganije i prozračnije odjevne predmete, a to bi tebali raditi i sa šminkom. U ljetnim i toplim danima se generalno savjetuje što manje šminke, pogotovo ako se često izlažete suncu.

Postoji ljetni i zimski make-up izgled koji se znatno razlikuju, a postoje i žene koje u ljetnim danima ili vole šminku na svom licu ili ne vole. Ukoliko spadate u grupu žena koje vole, onda ste na pravom mjestu. Pomoć smo potražili od osobe koja je relevanta da bi dala savjete kako je najbolje zadržati na svom licu, a u nastavku čitajte naše savjete koji će vam olakšati šminkanje i ukloniti eventualne dileme koje ste imali.

Profesionalna šminkerica Sara Visintin savjetuje kako i na koji način nositi šminku u ljetnim danima

 

Zaustavite topljenje šminke na suncu

 

-Izbjegavajte pudere teške teksture

 

-Koristitte lagane prozračne pudere, ukoliko ne želite njih onda pređite na bb i cc kremu

 

-Umjesto pudera generalno, nanesite korektor samo na mjestima gdje je potreban

 

-Koristite vodootpornu maskaru

 

-Upotrebljavajte tečne bronzere i highlightere

 

-Koristite zemljane i bronzane tonove sjena

 

-Najpoželjnija rumenila u kamenu i tečna su u ružičastim i narandžastim tonovima

 

– Izbjegavajte mat ruževe, ove godine volimo sjajila za usne

 

– Izbjegavajte konturisanje i umjetne trepavice po jakom Suncu      

 

Prije svega je potrebna dobra podloga, a to je neka hidratantna krema. Vaš omiljeni puder ili bb cremu pomiješajte s nekoliko kapi tečnog bronzera ili highlightera. Korektor nanijeti u malim količinama na područje ispod očiju, setirati s mineralnim puderom. Nećete pogriješiti ako vaš izbor ove godine budu kremasta i tečna rumenila u svim nijansama ružičaste kao i narandžaste boje. Volimo i sedef ove godine, pa umjesto sjena možete bronzerom preći preko kapaka, smeđom olovkom uokviriti oko i izblendati. Highlighter nanijeti na vrh jagodicne kosti u C obliku, luk ispod obrve, vrh nosa i usana. To će nam dati svjež i blistav izgled. Oko upotpuniti s vodootpornom maskarom, po želji laganim i kratkim potezima uokviriti usne olovkom i nanijeti sjajilo za usne koje će vašim usnama dati posebnu punoću.   

UMJESTO REKLAME NA URNEKU

Što se tiče pribora, neizbježno je da za sve potrebe šminkanja koristimo četkice. Za područje oko očiju koristimo najmanje dvije četkice, jedna za dvijetle sjene, a druga za tamne. Nikako ne koristiti samo jednu da bi izbjegli “mrljavi” i neuredni izgled. Što se tiče tena, kombinacija četkica i spužvica je neizbježna. Četkicom je pravilno nanijeti puder, a spuživicom ili danas popularnim beauty blenderom koji se koristi mokar, tj. prije upotrebe ga pokvasiti i dobro iscijediti, pokupiti višak i dobro utapkati proizvode koje smo nanijeli.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti