Damira Ibranović: Najvjernija sam „Max Factor“ proizvodima

Piše: Redakcija

Poznato TV lice Damira Ibranović zbog prirode posla kojim se bavi svakodnevno nosi tešu šminku, a upravo zbog toga joj je temeljno čišćenje lica prije spavanja rutina koju ne preskače. Preferira prirodne tretmane, te masku od kafe i maslinovog ulja na lice nanosi najmanje dva puta sedmično. 

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Relativno brzo se našminkam kada je u pitanju look za večernji izlazak. To traje nekih 15-20 minuta. Volim da eksperimentiram, ali sigurnu kombinaciju kojoj najčešće i pribjegavam čine sjene u smeđim i sivim nijansama, eyeliner i neki tamni karmin.

BEAUTY TRETMAN

Kako se bliže 30-e polako istražujem tretmane i salone u kojima bih ih radila, ali sam još uvijek sama svoj majstor. Prirodne maske, pilinzi i poneka maska koja me privuče s polica u drogeriji.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Tokom nekoliko posljednjih mjeseci mi je koža, zbog prirode posla, svakodnevno izložena teškom make-upu i mogu reći da mi „Ardel“ šminka jako prija. To znači da dobro izgleda na mojoj koži, postojana je i ne šteti jo. Privatno sam najvjernija „Max Factoru“, ali kupujem i dosta „essence“ i „Catrice“ proizvoda koje mnogo žena izbjegava zbog niskih cijena, ali se ja uvijek iznova iznenadim kvalitetom koji dobijem za tako malo novca.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Ne gledam se u ogledalo. (smijeh) Najčešće probjegavam nekim sigurnim make-up lookovima za koje znam da inače izgledaju dobro na mom licu i ubjedim se da to i drugima izgleda jednako dobro kao i kad sam raspoložena.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Počela sam se šminkati nekad u trećem srednje, a koristila sam maskaru i crnu olovku na donjim kapcima. To je neke dvije godine bio vrhunac mog šminkanja, budući da je mama branila šminkanje u školi, a trenirala sam košarku i samim tim nisam imala mnogo prilika u kojima mi je trebala šminka. Krajem srednje sam prestala trenirati, „odrasla“ sam i počela intezivnije izlaziti, pa sam se tada naučila i šminkati. Moram priznati da mi je nanošenje eyelinera najteže išlo. Trebale su mi godine da naučim izvući prihvatljivu liniju.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Po neke proizvode idem namjenski i kupujem ih jer su moji provjereni saputnici, ali jako često padam na primamljiva pakovanja. Nisam uopšte imuna na marketinške trikove.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Ne štedim na proizvodima koje koristim svakodnevno. Trudim se da kožu njegujem kvalitetnim proizvodima, koji su nerijetko malo skuplji, a puder je, također, ono na čemu ne štedim. Bitno mi je i da maskara bude kvalitetna jer nosim kontaktna sočiva i imam osjetljive oči, a nanosim je skoro svaki dan. Ono na šta potrošim manje novca su sjenila jer ih ne nanosim svaki dan, niti uvijek nanosim ista, pa tu mogu malo progledati kroz prste kada je kvalitet u pitanju.

OVISNA SAM O…

Ovisna sam o „Balea Wasser Sprayu“ koji je idealan ljetni proizvod, te „Taft“ laku za kosu jer me kratka kosa tjera na to.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Ne sjećam se da li mi ga je dala mama ili baka, ali savjet da nikada ne liježem sa šminkom je najbolji koji sam ikada prihvatila kada je u pitanju ljepota.

SKUPO VS. JEFTINO

Skupi proizvodi mogu biti najbolji, ali ne moraju. Nema tu pravila i sve zavisi od kože i njenih potreba.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Konstantnost je ono što se meni pokazalo kao najučinkovitije. Većina proizvoda za njegu mi je dala rezultat nakon redovnog korištenja. Otkako sam počela da se šminkam, redovno i temeljno skidam šminku prije spavanja i to je apsolutni must. Koža mi je na tome posebno zahvalna otkako svakodnevno trpi teško šminku za snimanja. Koristim micelarnu vodu za skidanje šminke, mouse za umivanje i tonik. To je neka moja fanstastična trojka od koje ne odstupam. Svakako su tu dnevna i noćna krema koje hrane moju kožu i pružaju joj zaštitu tokom dana. Nedavno sam počela prakticirati nanošenje mousa spužvicom za umivanje i moram priznati da daje odlične rezultate jer uklanja i najmanje nečistoće i ostatke šminke.

 Omiljeni puder

 „Max Factor Face Finity“ je moj idealan puder jer ima taj 3u1 momenat, a to znači da u jednom proizvodu imam lagani puder, puder s jakim prekrivanjem i korektor, u zavisnosti od količine koju nanesem. Međutim, nisam mu u potpunosti vjerna jer moje lice diktira svoj tempo. Periodično „traži“ da promijenim proizvode jer ih se zasiti, pa u pauzama koristim „Catrice“ ili „Farmasi“ pudere.

 Mirišem na…

Volim slatkaste mirise i koristim isključivo parfeme koji imaju takvu notu. Nedavno su me oduševili „Zara“ parfemi „Velvet Rose“ i „Black Amber“, pa u posljednje vrijeme mirišem na jedan od ta dva.

 Prirodni recept

Maska od kafe i maslinovog ulja koju pravim tako što toz od kafe i maslinovo ulje pomiješam u finu smjesu i držim 15-ak minuta. Ova maska hidrira i hrani kožu, te je očisti. Prije umivanja lagano istrljam lice, a zrnca od kafe djeluju kao piling tako da je to 4u1 tretman koji mojoj normalnoj koži, s blago masnom T zonom, savršeno odgovara i daje joj potrebnu svježinu. Prakticiram ovaj tretman barem dva puta sedmično.

Must-have mlijeko za tijelo

Nemam zahtjevnu kožu pa biram hidratantne formule koje dobro mirišu. Svaka „mazalica“ koja miriše na med i mlijeko, kokos ili vaniliju je moja omiljena.

Psssttttt…. sakrij umor na licu

Definitivno korektor. Koristim „Catrice Camuflage“ u dvije nijanse. Nema umora koji taj dvojac ne može sakriti ukoliko se dobro nanese.

 

 Mojih top 5

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti