Jelena Karagić: Biram prirodne maske i pilinge

Piše: Redakcija

 

Jelena Karagić, Miss Earth BiH za 2017. godinu, kada je o njezi riječ najviše pažnje posvećuje licu. Dok u večernjim prilikama preferira glamurozniji look, tokom toplih ljetnih dana nastoji da nosi što manje šminke

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Izdvajam mnogo vremena na njegu, te dva ili tri puta dnevno čistim lice. Proizvodi koje koristim su losion „Eucerin DermoPURIFYER“ i obična „Panthenol“ krema koju možete kupiti u svakoj apoteci. Također, svaka tri ili četiri dana koristim maske ili pilinge i tako kožu održavam hidriranom.

BEAUTY TRETMAN

Jednom mjesečno idem na klasične tretmane lica i odlično su mi se pokazali. Oni mi uz adekvatnu njegu lica, koja podrazumijeva čišćenje, piling i nanošenje maske, pomažu da koža bude hidrirana, a lice čisto.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Omiljeni brend mi je MAC. Svi njihovi proizvodi koje imam mi odgovaraju i savršeno prekrivaju. Uz to, od njih nikada nisam imala neke neželjene efekte.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Imam dane kada stanem pred ogledalo i ne dopadnem se sama sebi, mada je to rijetko (smijeh). Tim danima uradim sve isto kao i ostalim, samo pokušavam da nakupim što više pozitivne energije i dobrog raspoloženja.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Kao i sve djevojčice, eksperimentisala sam i ja s maminom šminkom. U srednjoj školi sam se baš rijetko šminkala, samo danima kada sam se spremala za večernji izlazak, a moj prvi dnevni make-up je bio sa 19 godina, kada sam krenula na fakultet. U posljednje vrijeme izbjegavam da se šminkam, posebno kako se bliži ljeto i puder mijenjam toniranom kremom  „La Roche-Posay Effaclar Duo(+)“, koja ujednači ten i ne začepi pore.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Kad god idem u kupovinu, kupujem ciljano. Pakovanje me ne može privući ako sam krenula po nešto što mi treba, iako mi se zna desiti da krenem da razgledam.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Uštedim na olovkama za usne, jer su se jeftinije pokazale kao bolje, masnije su strukture i lakše se nanose. Ne štedim na puderu i maskari jer mi je bitno da ti proizvodi budu kvalitetni.

OVISNA SAM O…

Prije svega je to melem za usne bez kojeg ne mogu zamisliti ni sat vremena. Zatim krema za ruke, te parfemi, razni mirisi za tijelo i mlijeko za tijelo.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Najbolje make-up savjete dobijam od prijateljice koja je profesionalni šminker i edukator. Neki od savjeta su da baby puder stavite prije maskare kako bi trepavice izgledale punije, zatim da preko ruža za usne stavite sjaj, ali samo na sredinu usana kako bi dobile na volumenu i onaj da istaknete samo oči ili usne, a ne oboje istovremeno. Manje je više, kako u svemu, tako i u šminkanju.

SKUPO VS. JEFTINO

Kako naš narod kaže: „Ako ne znaš šta je dobro, znaš šta je skupo“. Jednim dijelom se slažem s tim, ali ne u cjelini. Ima proizvoda koji su jeftiniji, a kvalitetniji od pojedinih skupljih. Sve zavisi od proizvoda i proizvođača.

 Za večernji izlazak mi je potrebno

Za dnevni izlazak se brzo spremima, a ne komplikujem ni kada je u pitanju „full“ make-up. Večernji look mora biti glamurozniji i za njega koristim jaču šminku. Volim da stavim puder jače teksture i vještačke trepavice koje su mi, ako nemam svilene, obavezne. Koristim i „Anastasia Beverly Hills  Norvina“ sjene za oči, kao i MAC „Lightscapade“ highlighter. Naglasim usne i spremna sam za večernji izlazak.

 Omiljeni puder

Imam dva omiljena, dnevni i večernji. „Maybelline Fit Me 220“ je lagane teksture i njega koristim tokom dana jer ne volim da mi šminka bude pretjerano izražena. Za večernju varijantu koristim pudere teže teksture i moj izbor su MAC „Studio Fix“ tečni i puder u kamenu.

 Mirišem na…

U svojoj kolekciji imam dosta parfema, ali mi je favorit „Lancome La Vie Est Belle“.

 Prirodni recept

Prirodne maske i pilinzi su najbolji i stalno ih pravim. Najčešće miješam med, cimet, kafu, maslinovo ulje.. Otkriću vam nekoliko recepata:

  1. Trake za mitisere zamijenite ovim prirodnim receptom koji se pravi tako što pomiješate po jednu kašičicu meda, brašna i vode. Smjesu nanesite na tufer ili vatu i stavite na problematično područje. Ostavite deset do 15 minuta, a nakon toga uklonite.
  2. Idealan i jednostavan piling vam je med u kombinaciji sa smeđim šećerom. Možete ga koristiti za lice, ali i cijelo tijelo.
  3. Kremu za sjajnu, meku i hidratiziranu košu napravite tako što ćete „Panthenol“ kremu pomiješati s pet ampula vitamina E i pola bočice AD uljanih kapi. To je nešto što svakodnevno koristim nekoliko puta i prezadovoljna sam.

 Must-have mlijeko za tijelo

Veliki sam zaljubljenik u mlijeka za tijelo i bez njih ne mogu da zamislim dan. Od mnogih koje sam probala izdvajam „Neutrogena Deep Moisture“.

Psssttttt…. sakrij umor na licu

Uvijek sam u pokretu, ali se trudim da tokom dana odspavam sedam ili osam sati. Ne koristim neke trikove, ali kada mi se umor baš vidi stavljam prirodne maske. Za podočnjake je idealan krastavac, a poslije njega kesice čaja od kamilice koje držite nekih 15-ak minuta. To svima pomaže. Također, dosta tečnosti dobro djeluje na sve u organizmu, pa tako i na umor.

 Mojih top 5

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti