Vrijeme je sandala i sređenih stopala

Piše: Redakcija

 

Kozmetičarka Maida Grljević objašnjava proces pedikure i savjetuje kako njegovati stopala.

Pedikura je tretman koji vaša stopala čini ljepšim, a nogama daje osjećaj lakoće. Svaka osoba bi trebala raditi pedikuru u periodu od dva mjeseca. Pogotovo žene koje često nose visoke potpetice, poliesterske najlonke i čarape koje zatvaraju pore i onemogućavaju koži da diše i normalno se znoji. Moja preporuka je da se predikura uradi pogotovo na prijelazu godišnjih doba, s proljeća na ljeto, jer tada nam je stopalo najviše izloženo, a nokti su najčešće u centru pažnje pa se za njih treba i propisno pobrinuti.

Tretman pedikure započinjemo uljanom kupkom, zatim pregled stopala. Za dobro odrađenu pedikuru nam je potreban i dobar alat, a to su elektična tupija, makazice, noktarica, pinceta.

Zatim se prelazi na obradu nokta tj. rezanje i njegovo oblikovanje. Ne smijemo izostaviti dio sa zanokticama i zadebljanju kožu oko nokta. Da bi bolje i pedantnije odradili posao koristimo električnu turpiju s posebnim nastavcima za obradu zanoktica i nokta generalno.

Kada smo završili s noktima prelazimo na pete. Koža na petama u većini je debela, suha ili ispucala, i to zahtjeva posebnu njegu i brigu.

Za njegu su nam potrebne posebne turpije, nožici po potrebi i kamen. Kada se radi ovaj proces s obradom peta, treba biti veoma pažljiv i obazriv, te po završetku potrebno je pete ispolirati.

Za bolju hidrataciju, cirkulaciju i lijepo stopalo predlažem i piling za stopala od meda i mlijeka sa bazom kokosovog ulja i potom masažu stopala. Redovna njega je najbolja garancija lijepog i zdravog stopala i u svakoj životnoj dobi. Osnovno je zaštita stopala i noktiju, te sprječavanje različitih promjena na njima.

Nakon toga slijedi lakiranje noktiju. Prvo se nanosi bazni sloj koji će vam dodatno učvrstiti nokte. Nakon što se on dobro osuši nanosi se jedan ili dva sloja laka u boji po želji, pa nakon toga finalni premaz koji može biti sjajni ili mat. Budite strpljve dok se lak ne osuši, da ga ne bi pokvarile.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti