Novi make-up trendovi

Piše: Redakcija

U BOJI TENA

Ukoliko pratite modne revije svjetskih brendova, onda ste i vi primijetili ovaj novitet. Riječ je o kompletnom izgledu u boji tena, odnosno istim ili sličnim nijansama. Uglavnom se koristi boja breskve.

Tačnije, koriste se sve nijanse iz njenog spektra, od koraljne do blago bronzane. Glavna filozofija ovog trenda je sa što manje proizvoda i boja postići što bolji efekt, a posebno je dobro što ove nijanse pristaju gotovo svakom tenu.

SNAGA BOJA

 

Ljeto nam se svakim danom sve više bliži, a ovaj trend definitivno nije za svakoga. Ipak, nemojte ga otpisati već na samom početku. Riječ je o zelenoj sjeni za oči, koja može dolaziti u mnogim varijantama: u olovci, kremi ili klasičnoj paleti, a na vama je da odaberete teksturu koja vam najviše odgovara.

Zbog ovog izgleda morat ćete look prilagoditi i izostaviti jako naglašavanje usana.  Danas nema više pravila kao ranije, da se boja sjene treba slagati s bojom očiju. Slobodno je možete nositi ukoliko se odlučite da budete odvažniji.

EKSTRAVAGANTNO

 

Ne morate biti profesionalni šminker da bi razumjeli značaj naglašenih trepavica. Djeluju beznačajno, a zapravo imaju moć u potpunosti promijeniti izgled. Maskara je nešto kao čarobni štapić za izazovni pogled i na njoj nikad nemoj štedjeti.

Za ovaj izgled možete imati i naglašene usne i oči, samo nemojte pretjerivati i šminku prilagodite situaciji u kojoj se nalazite. Dozvoljeno je pored maskare staviti i sjenu u boji koja vam odgovara, ili slaže u odjevnu kombinaciju. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti