Mjesec do vjenčanja: Odbrojavanje može početi

Piše: Redakcija

Bliži vam se vjenčanje, ulazite u finiš. Nema potrebe za nervozom jer ste velike stvari već uradili, sada ostaje samo da se posvetite sebi i posljednoj etapi. Slušajte naše upute i bit će vam lakše.

MJESEC

TESTNO ŠMINKANJE I FRIZURA

Nakon dugotrajnog biranja vjenčanice, prostora, prstenja i cvijeća, na red dolazi i biranje savršenog make-upa koji će upotpuniti vaš izgled. S obzirom da se svaka mladenka želi osjećati posebno na svoj važan dan, nije rijetkost da se sve češće odlučuju prepustiti u ruke profesionalnom vizažistu i frizeru kako bi bile sigurne da će šminka i frizura biti postojane sve do jutra. Proučite razne stilove šminkanja i odlučite se za onaj koji najviše odgovara vašoj ličnosti. Što se tiče frizure uskladite je s vjenčanicom.

3 SEDMICE

IZBJELJIVANJE ZUBA

Uvijek imajte na umu kako ste na dan svog vjenčanja vi u prvom planu. Fotografirat će vas i snimati sa svih strana, a najbolje bi bilo kada bi otišli na izbjeljivanje zuba da bi oni na svakoj fotografiji izgledali savršeno. Tokom ovih sedmica izbjegavajte piti kafu, crno vino, i namirnice koje mogu stvoriti naslage na vašim zubima.

4 DANA

DEPILACIJA

Nakon vjenčanja vjerovatno slijedi i medeni mjesec. Mladenci se pretežno odlučuju na putovanja u toplijim krajevima, pa da uštedite na vremenu mi predlažemo odlazak na depilaciju. Prvo što će vam trajti do šest sedmica, drugo vi ćete se osjećati ljepše kada znate da na dan vjenčanja trebate samo uskočiti u vjenčanicu, i ne brinuti da li vam se koža iziritirala od brijanja.

3 DANA

TRETMAN LICA

Tretman lica je jedan od najpolularnijih tretmana naše kože. Može uključivati ​​nekoliko metoda, kao što su masaža, parenje ili piling. Neki kažu da to čini čuda našem licu, a ništa bolje nema nego srediti ga nekoliko dana prije vjenčanja. Opustit će vas, i ukoliko dođe do neke iritacije, bit će dovoljno vremena da se oporavi do velikog dana.

2 DANA

MASAŽA

Masaža je jedna od najpoznatijih metoda opuštanja i liječenja, obuhvata niz različitih tehnika, ali bazira se na pritiskanju, lupkanju, istezanju i glađenju mišića i vezivnog tkiva različitim intenzitetom. Snažno će djelovati na vaše raspoloženje i zdravlje, posebno kada su samo dva dana do vjenčanja.

DAN VJENČANJA

MANIKURA

Iako će gosti prije uočiti mladenkinu frizuru nego nokte, noktima i rukama treba posvetiti posebnu pažnju jer oni moraju izgledati lijepo i njegovano. Ipak će sve oči biti usmjerene u njih u trenutku kada prsten bude na putu za zauzimanje svoje pozicije na kojoj će stajati kao podsjetnik da mladencima predstoji nova i zajednička životna etapa. Stučnjaci preporučuju da pronađete zlatnu sredinu između dužine, i da budu u neutralnoj boji.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti