Recepti Adriane Lime za savršen izgled

Piše: Redakcija

Brazilian model Adriana Lima arrives for the screening of the film “Oh Mercy ! (Roubaix, une Lumiere)” at the 72nd edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France, on May 22, 2019. (Photo by Valery HACHE / AFP)

Adriana Lima ima 37 godina i zavidnu karijeru na kojoj aktivno radi već više od deset godina. Ona je već na početku svoje karijere manekenke usvojila tri osnovna pravila za dobar izgled, a nedavno ih je odlučila podijeliti s fanovima.

https://www.instagram.com/p/ByNsdyWhaU9/

Adriana redovno vježba jer smatra da nema jednostavnog rješenja za fit figuru. Ona svaki dan izdvoji barem 30 minuta kako bi trčala ili vozila biciklo, a kad god može odlazi u teretanu. 

– Nekad se bavim boksom, to je veoma zabavan sport koji pomaže u zatezanju cijelog tijela. Ali savjetujem svima da pronađu nešto što im se sviđa i da se pokrenu – rekla je Lima.

https://www.instagram.com/p/ByNsNhABPaj/

Osim toga, svjesna je da je prehrana jako važna za dobar izgled te kaže kako ona svoj dan započinje napitkom koji potiče rad metabolizma, a u ovom slučaju je savjetovala napitak od avokada s malo meda i vode. Taj napitak joj podiže energiju i ubrzava njen metabolizam.

Hidratacija je neophodna za zdravu i vitku figuru, a Adriana savjetuje da povećate unos vode u organizam. Osim što je dobra za kožu, voda smanjuje napade gladi. Nabavite flašicu u kojoj ćete uvijek imati vode, a u posudici uvijek nosite svježe voće. 

https://www.instagram.com/p/ByNpm5oBKDy/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti