Lejla Vršajević: Med je neizostavan u mojoj beauty rutini

Piše: Redakcija

 

Lejla Vršajević, supruga proslavljenog bh. fudbalera Avdije Vršajevića, otkriva da je totalno ovisna o proizvodima za usne, kao i to da joj je relaksirajuća masaža omiljeni beauty tretman. Ona najradije bira prirodne proizvode, a najviše voli kada joj je lice čisto, te na njemu često ima samo dnevnu kremu. 

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Ne treba mi puno, nekih desetak minuta. Pogotovo sada kada imam malo dijete. Dobitne kombinacije su  karmin boje kože i klasični smokey eyes ili eyeliner i crveni ruž.

BEAUTY TRETMAN

Moj najdraži tretman je relaksirajuća masaža i za mene ne postoji ništa ljepše. Nisam ljubitelj toga da mi se „dira“ oko lica, osim što ponekad nadogradim trepavice.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Nemam najdraži brend. Najvažniji mi je kvalitet proizvoda koje koristim. Imam jako osjetljivu kožu i čim se neki proizvod pokaže kao dobar za očuvanje elastičnosti i mekoće kože, zadržim ga. Naravno, neki brendovi su jako skupi i od njih se ovakav efekat očekuje, a nažalost su samo ime. Ako bih već morala da biram, „Dior“ bih stavila na prvo mjesto kada je kozmetika u pitanju, a „Lancôme“ što se tiče njege lica.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Siguro je da sada posvećujem više pažnje njezi lica nego kada sam bila u 20-im. Sada se već naziru prve bore oko očiju i na čelu, a epiderma je suvlja. Zbog toga je potrebno koristiti intezivnije kozmetičke preparate s više aktivnih sastojaka, kao što su serumi i proizvodi s „anti-aging“ oznakom. Što se tiče svakodnevne njege, volim da mi je lice čisto i na njemu često nemam ništa osim dnevne kreme.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Stavim što veće naočale.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Uživala sam, kao i svaka djevojčica, u otuđivanju mamine šminke i „pokušajima“ da se našminkam. Isto tako sam uživala i u tome da gledam druge kako to rade. No, išla sam u medicinsku školu i nije nam bilo dozvoljeno da se šminkamo, tako da sam s početkom studiranja počela stavljati laganiju šminku.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Svakako da me privuku zanimljive ambalaže, ali volim da svaki proizvod provjerim preko testera ili preko foruma. Uvijek se konsultujem.

PSSSSTTT… SAKRIJ UMOR NA LICU

Dobar cardio trening, sauna, te tuširanje hladnom vodom poslije i povećan unos tečnosti kod mene uvijek daju dobre rezultate. Mislim da je to instant recept ukoliko želite da izgledate i da se osjećate dobro. Kod mene se umor najviše primjeti na području oko očiju, a maska s efektom hlađenja uz dobru hidratantnu kremu je super izbor u borbi protiv toga. Naravno, neizostavni su korektor i podloga za lice.

(NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Proizvod za koji mi nije žao dati više novca je definitivno podloga za lice. Probala sam i najskuplje i najjeftinije, te našla neku zlatnu sredinu koja me neće razbaštiniti, a pri tom će uraditi sve što od nje očekujem, tačnije hidrirati i prekriti gdje treba. Ostali make-up proizvodi mi nisu posebno bitni i često je riječ o običnoj maskari, malo labela ili sjaja za usne.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Mama mi je uvijek govorila da sam najljepša kada se smijem, te to da se ne mrštim jer tako dobijam bore. Kako sam starija i zrelija shvatam težinu tih riječi.

SKUPO VS. JEFTINO

Ne vjerujem da su skupi proizvodi najbolji.

 Ovisna sam o….

Kod mene definitivno prvo mjesto zauzimaju sjajevi i olovke za usne, ruževi i balzami.

 Omiljeni puder

Još uvijek sam u potrazi za „najdražim“ puderom. Za sada koristim „Estee Lauder Double Wear Nude“. Prilično sam zadovoljna.

 Mirišem na…

Broj jedan su „J’adore“ CD i „Juliette Has A Gun Oil Fiction“. Oba parfema za mene imaju posebno značenje i podsjećaju me na posebne momente.

Prirodni recept

Volim prirodne proizvode i uvijek ću radije posegnuti za njima. Med je neizostavan u mojoj beauty rutini. Barem jednom mjesečno napravim piling za lice od meda i cimeta ili sode bikarbone (zavisno od toga šta imam u kuhinji) i umijem se zelenim čajem. Biljni ostatak zelenog čaja pomiješam s medom tako da smjesa bude malo gušća, to nanesem na lice i držim kao masku 30-ak minuta. Med kao antiseptik i zeleni čaj kao antioksidans odgovaraju svakom tipu kože.  

 Must-have mlijeko za tijelo

„The Body Shop Shea Body Butter“. Inače sam zaljubljenik u sve njihove proizvode za njegu kože.

 Mojih top 5

 

Pročitajte još