Dinka Terzić: Mezoterapija čini čuda mojoj koži

Piše: Redakcija

Kada je o beauty ritualima riječ, Dinka Terzić, supruga našeg rukometnog reprezentativca Mirsada Terzića, najviše pažnje posvećuje njezi kože lica. Ističe da joj se nikada nije desilo da zaspi sa šminkom ili zaboravi staviti kremu. Za njegu koristi samo kvalitetne i provjerene proizvode. 

BEAUTY TRETMAN

Volim posjećivati kozmetičke salone. Najčešće idem na klasično čišćenje lica i masažu, a posljednje otkriće mi je mezoterapija lica koja čini čuda za moju kožu. Osim što unapređuje elastičnost, smanjuje također sitne bore, te tonira i hidrira kožu.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Koristim „Chanel“ puder, „Dior“ maskaru, „Estée Lauder“ sjene za oči i „Lancome“ sjajeve. To su moji favoriti.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Volim staviti masku na lice iz DM-a, praktična je i skida se jednim potezom. U tim situacijama se moji sinovi čudom čude jer mama hoda po kući kao duh.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Rano sam se počela šminkati. Oduvijek sam voljela šminku, a maskara i sjaj za usne su bili moj izbor u 8. razredu osnovne škole.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Moram priznati da „padam“ na pakovanje proizvoda. Sve što lijepo izgleda me privuče da kupim i probam.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Ne štedim na puderu i jako mi je važno da bude kvalitetan, a uštedim na sjenama jer ih ne stavljam svakodnevno. Važno mi je da i one budu kvalitetne i dobre, ali ih ne kupujem često jer mi dugo treba da ih potrošim.

OVISNA SAM O…

Jako mi je važna njega kože lica i već četiri godine koristim proizvode francuske kozmetičke kuće MATIS. Krema i serum su mi jako važni, ovisna sam o „Estee Lauder“ serumu, te MATIS dnevnoj, noćnoj i kremi za područje oko očiju.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Nikada mi se nije desilo da sam zaspala sa šminkom na licu ili da nisam stavila kremu. Najbolji savjet koji sam dobila je da ne skidam šminku maramicama, osim u nužnom zlu, jer su jako štetne za lice. Taj savjet sam dobila od jedne kozmetičarke koja je bila toliko lijepa da sam je pitala: „Šta da stavljam na lice da budem kao Vi?“.

MUST-HAVE MLIJEKO ZA TIJELO

Trenutno koristim „Rituals“ mlijeko za tijelo, a u zimskom periodu „Eucerin“ jer najbolje hidratizira kožu. Volim i „Niveu“.

SKUPO VS. JEFTINO

Ne znači da je sve što je skupo i najbolje. Volim isprobati različite proizvode, pa odlučiti šta mojoj koži godi.

PSSSTTTTT…. SAKRIJ UMOR NA LICU

Mislim da je za ljepotu najvažniji san kao i dovoljno hidratacije.

 Za večernji izlazak mi je potrebno

Kada sam bila djevojka sve drugarice su dolazile kod mene da ih šminkam za večernje izlaske, tako da sam se ispraksala i to je nešto što brzo završim. Volim naglasiti oči, a navečer kada izlazim stavim puder. Koristim „Chanel Vitalumiere Aqua“, nježan je i lagan, a koži daje sjajan i zdrav izgled. Nakon pudera mi je obavezno rumenilo „Chanel Powder Blush 82 Reflex“.

 Standardna beauty rutina

Ujutru nakon umivanja hladnom vodom nanesem kremu za područje oko očiji i usana, a potom stavim dnevnu kremu. Uvečer mi je najvažnije da dobro očistim kožu, te da nanesem odgovarajuće preparate za hidrataciju. Umivam se sapunom za skidanje šminke, a ostatke skinem mlijekom za lice, te nanesem tonik. Nakon toga na kožu lica i vrata utrljam serum, tenanesem noćnu kremu. Jednom sedmično koristim Clarisonic Mia četku za čišćenje lica, riječ je o uređaju za sonično čišćenje koji nečistoću uklanja šest puta efikasnije u odnosu na klasično umivanje.

 Omiljeni puder

Puder koristim samo za večernje izlaske. „Chanel Vitalumiere Aqua“ ima laganu teksturu, a moje lice čini svježim. Ne ulazi u pore i to je još jedan razlog zbog kojeg odgovara mojoj koži.

 Mirišem na…

Najdraži parfem mi je Coco Chanel Mademoiselle.

Prirodni recept

  1. Kako biste imali sjajnu i blistavu kosu prije pranja nanesite kokosovo ulje i držite što duže možete.
  2. Na trepavice štapićem za uši nanesite ricinusovo ulje svako veče i neće vam trebati nadograđene trepavice koje uništavaju lice.
  3. Bjelance stavite na lice i ostavite da se osuši. Nakon toga isperite, te na lice lagano utrljajte sodu bikarbonu, pa ponovo isperite.
  4. Jednom sedmično zube, nakon pranja, operite sodom bikarbonom.

 

Mojih top 5

 

 

Pročitajte još