Savršene obrve… kako ih postići

Piše: Redakcija

Sve je u obrvama, i zašto da ne? 2018. godine vidjeli smo povratak prirodnih obrva, kako na modnim pistama, tako i na javnim ličnostima. Da li znate da ispravno iscrtavanje oblika naših obrva može nas učiniti i dosta mlađima. Ne samo da nam obrve oblikuju oči, one su te koje će popravit ukupni dojam lica, uokviriti ga i učiniti oči vizuelno većima. Zapamtite, trendovi se mijenjaju, ali oblici lica ne! Kako odrediti oblik vašeg lica, pisali smo u prošlim brojevima našeg magazina.

Dvadesetih godina prošlog stoljeća nosile su se dramatično naglašene tanke obrve koje je nosila Clara Bow, a osamdesetih debele i prirodne kao kod Brooke Shields. Današnji primjer prirodnih obrva možemo vidjeti na jednoj od najljepših žena na svijetu, Sofiji Vergari.

Uvijek ste se pitale koji je ispravan način za njihovo oblikovaje? Mislile ste da ne možete bez kozmetičara? Upravo zato donosimo nekoliko savjeta kako sami oblikovati obrve koje odgovaraju vašem obliku lica.

 

  1. Pronađite početnu točku: Početak obrve određuje se tako što olovku prislonite okomito uz nos, a ona treba dodirivati unutrašnju ivicu oka. Mjesto gdje se vrh olovke spaja s vašim obrvama trebao bi biti početak obrva.
  2. Pronađite luk: Najviši luk obrve određujete tako što olovku prislonite na vrh nosa do obrva i preko zjenice. Sjecište olovke i obrve najviša je tačka luka obrve.
  3. Pronađite rep: Vanjsku ivicu obrve odredite tako da olovku stavite dijagonalno od vanjske ivice nosa do vanjske ivice oka. Na mjestu gdje olovka dodiruje obrve nalazi se tačka do koje obrve smiju dosezati.
  4. Počešljate obrve i višak odrežite makazicama da vam dlake ne bi stršile.
  5. Koji god ”alat” za popunjavanje obrva izaberete, ono što trebate zapamtiti je da radite manje poteze olovkom/sjenom i ispunjavate dijelove gdje se nazire koža. Nipošto ne želite vući duže linije jer ćete time samo dobiti umjetan, neprirodan izgled obrva. Na kraju raščešljajte svoje obrve kako biste spojili olovku/sjenu s vašim obrvama.
  6. Ako su vam obrve neposlušne, ukrotite ih gelom za obrve, on će ih držati cijeli dan na mjestu.

 

SAVJET VIŠE: Uložite u kvalitetnu pincetu

Bez tog osnovnog alata, teško je lijepo počupati i oblikovati luk obrva. Većina pinceta za obrve ima sličan oblik i otprilike jednaku dužinu. Razlikuju se, uglavnom, po obliku radnog ruba i materijala od kojeg je napravljena. Nema veće kazne za kožu ako imate pincetu koja ostavlja ogrebotine i skida dlake.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti