Trajni lak ima svoje nedostatke

Piše: Redakcija

Foto: Unsplash

Uređivanje noktiju jedan je od najrasprostranjenijih beauty rituala. Njihovo održavanje je ponekad zaista zahtjevno i predstavlja pravi izazov. Sa problemom oljuštenog laka se sigurno susrela svaka žena, pa je pojava trajnog laka olakšala mnogima. No, iako je trajni lak sjajno rješenje, postoji nekoliko nedostaka o kojima se rijetko govori. 

Jednom kada se odlučite za trajni lak, najčešće se novo apliciranje prakticira odmah nakon što se lak počne skidati, ali to je zapravo štetno za nokat. Ukoliko trajni lak imate dugo bez prestanka, odnosno odmora, moguće je da se vaši nokti počnu listati i postanu lomljivi. Svakako, to zavisi i od vaše prirodne jačine nokta, pa zato ova pojava nije univerzalna. Jedna od najučestalijih grešaka, odnosno najveći nedostatak trajnog laka je u tome što ga morate skidati na poseban način, koji nije kompliciran, ali se često ne prakticira. Skidanje trajnog laka agresivnim ljuštenjem i trganjem može dovesti do ozbiljnog oštećenja nokta. Zato, skidajte ga na pravilan način i tako sačuvajte zdravlje nokata. 

woman holding white and black ceramic mug

Foto: Unsplash

Nedostatak trajnog laka je i to da ne postoji univerzalno pravilo koliko će trajni lak potrajati. Ako imate tanke nokte, vjerovatno se lak neće dugo zadržati, kao i ako imate veoma duge, jer je on namijenjen za kraću dužinu. Također, posebno obratite pažnju gdje idete pažnju gdje idete na trajni lak jer njegov kvalitet i dugotrajnost zavise i od proizvoda koji se koriste, kao i načinu apliciranja.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti