Samira Poričanin Petrešin: Ništa licu i očima ne vraća sjaj kao kvalitetan san

Piše: Redakcija

Poduzetnica i blogerica Samira Poričanin Petrešin je, kada je riječ o make-upu, praktična i kupuje samo provjerene proizvode koji joj trebaju. Samirina beauty rutina, prije svega, podrazumijeva temeljno čišćenje lica i vrata, a priznaje da najviše ulaže u kreme za lice i tijelo.

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Nisam od žena koje provedu sate u pripremama za izlazak. Dovoljno mi je 15 minuta za šminkanje. Kada su u pitanju važni događaji onda su moja dobitna kombinacija profesionalni šminkeri. 

BEAUTY TRETMAN

Već godinama odlazim na tretmane u F&A Ultra Beauty Centar. Oni znaju moje lice i tijelo i samo im se prepustim. Ovih dana planiram kožu počastiti Hydrafacial tretmanom koji najtemeljnije čisti lice i dubinske pore, hidratizira kožu i priprema je za toplije dane, te uklanja sve nedostatke koje je koži donijela preduga zima. U kalendaru je upisan i termin za HIFU tretman,  kojim pokušavamo neinvazivnom metodom smanjiti moj podbradak.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Estee Lauder, PUPA, Clinique, Lancome. Svi njihovi proizvodi mi savršeno odgovaraju.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Velike crne naočale su moj saveznik za loše dane.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Kao i sve djevojčice „posuđivala“ sam maminu šminku. Sjećam se neuspjelog pokušaja s, tada kultnim, zelenim karminom u kičastom zlatnom pakovanju koji je kada se nanese postajao crven.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Kada sam bila mlađa kupovala sam potpuno neselektivno, najčešće vođena lijepim pakovanjem proizvoda ili povoljnom cijenom. Danas sam praktična i kupujem samo provjerene proizvode koji mi trebaju.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Uštedim na lakovima za nokte, rumenilima i olovkama za usne jer što su jeftiniji to su bolji.  Utrošim na kremama za lice i tijelo jer je to dobra investicija za godine koje dolaze.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Mama mi je govorila: „Ne malteriši lice šminkom, kad budeš starija, koža će ti biti zahvalna na tome“.

SKUPO VS. JEFTINO

Skupi proizvodi imaju svoje prednosti, ali nije nužno pravilo da su bolji. Koristila sam jako skupe proizvode koji me i nisu oduševili. Na tržištu danas postoje brendovi koji imaju odličan omjer cijene i kvaliteta. Jedan od njih je The Ordinary čiji su proizvodi neizostavni u mojoj kozmetičkoj torbici, a cijene su vrlo prihvatljive.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Dnevnoj njezi lica posvećujem deset minuta ujutro nakon buđenja i 15 do 20 minuta navečer. Moja beauty rutina podrazumijeva temeljno čišćenje lica i vrata, nanošenje seruma, C vitamina, te kreme za lice i područje oko očiju. Jednom sedmično radim piling Gloria proizvodima ili Wooling spužvicom. Lice ujutro umivam što hladnijom vodom, a navečer toplom.

PSSSTTTTT…. SAKRIJ UMOR NA LICU

Beauty sleep. Ništa licu i očima ne vraća sjaj kao osam ili devet sati kvalitetnog sna svaki dan.

 Must-have mlijeko za tijelo

Bez konkurencije čudesna  L’Occitane linija proizvoda od badema.

 Omiljeni puder

 

Nekoliko godina koristim  Clinique Beyond Perfecting i Estee Lauder Double Wear. Ovog proljeća ću koži dati priliku da proba nešto novo.

Ovisna sam o…

Estee Lauder Advanced Night Repair serumu, Revitalizing Supreme Light kremi za lice, Biologique Recherche Lotionu P50, kremi za ruke L’Occitane Shea Butter, Weleda Skin Food univerzalnoj kremi, The Ordinary Hyaluronic Acid 2%, Clarisonic četki za skidanje šminke i Vichy termalnoj voda. Savršeno su se uklopili u moju beauty rutinu, a zahvaljujući njima moja koža je njegovana, blistava i zdrava.

 Mirišem na…

Uvijek mi je teško izdvojiti samo jedan parfem. Ako moram birati onda je barem pet omiljenih: Chloe EDP, Tom Ford Neroli Portofino, Bvlgari Crystalline, YSL Black Opium i  DKNY New York.

 Prirodni recept

Piling za usne. Jednu malu kašiku meda pomiješajte s istom količinom sode bikarbone. Smjesa se lagano umasira na usne i ostavi da djeluje pet minuta. Isperite je nakon toga mlakom vodom i po završetku usne namažite melemom ili maslinovim uljem. Meni je pravo otkriće “Hercegovački melem” od ruzmarina, lovora i maslinovog ulja.

 Mojih top 5

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti