Za razliku od većine: Ove poznate dame već godinama imaju istu frizuru

Piše: Redakcija

Već smo navikli na to da su pojedine poznate dame toliko uticajne u svijetu mode da  ono što obuku, ili način na koji se ošišaju, za samo nekoliko dana postane trend koji slijepo prate djevojke širom svijeta. Ta vrsta uticaja pripadnice celebrity svijeta često motivira da gotovo sezonski mijenjaju imidž i nameću nove trendove.

No, nasuprot skupine trendseterica među holivudskim ženama, postoji i grupa onih koje nisu sklone eksperimentiranju kada je izgled u pitanju. Naime, pojedine poznate dame, uglavnom glumice, već skoro cijelu deceniju imaju istu frizuru koju su, zahvaljujući uglavnom perikama, mijenjale jedino za potrebe snimanja filmova.

https://www.instagram.com/p/BvjVcvxlBKj/

Jedna od njih je svakako Jennifer Aniston čija je frizura, ravno ispeglana duga kosa, zahvaljujući seriji “Prijatelji” dobila i naziv – Rachel frizura.

No, Jennifer svakako nije jedina koja nije sklona promjeni frizure i u tu skupinu se mogu svrstati i Angelina Jolie, Reese Witherspoon, Meghan Fox, Julianne Moore, kao i Natalie Portman, dok je u modnom svijetu napoznatija Anna Wintour. Naime, osim što već godinama imaju istu dužinu i oblik kose, ove slavne dame su vjerne i jednoj boji kose, po kojoj su postale prepoznatljive. 

https://www.instagram.com/p/Bu4LOWGggGh/

Pročitajte još