Postignite tijelo kao u supermodela

Piše: Redakcija

Viktorijine anđelice imaju isklesana tijela za kojima žude brojne žene, ali i one su samo ljudi i takva fit linija uz pravilnu prehranu i vježbe itekako je dostižna. Postoje i trikovi koji smanjuju vidljivost nesretnih nakupina masti koje se na našoj koži odlučile smjestiti u obliku narandžine kože

Recite DA pilingu i masaži

Celulit je glavni neprijatelj svake žene, skoro da nema žene na svijetu koja ne muči muku s njim. Poznato je da su prirodni pilinzi dobri saveznici lijepe i njegovane kože, pa su tako i dobro oružje u borbi protiv celulita. Piling uklanja  mrtve ćelije kože i poboljšava cirkulaciju, stoga ga je dobro raditi jednom do dva puta sedmično. Trljati kožu na suho, tvrde stručnjaci jeste ključ uspjeha.

– Trljanje kože na suho je sjajna ideja za detoksikaciju kože. Pazite samo na to da je trljate od donjeg dijela nogu prema gore, prema međunožju, što odgovara prirodnom smjeru toka limfe – govori dr. Lamees Hamdan.

Stavite malu količinu meda na vrhove prstiju i umasirajte na problematično područje. Kožu masirajte u smjeru kazaljke na satu i pazite da vam se prsti ne odvajaju od površine. Ako osjetite peckanje, to je normalno. Nakon masaže obrišite višak mokrim peškirom ili isperite toplom vodom i nemojte nanositi nikakve kreme na kožu.

Umjesto pilinga možete raditi i masaže, med možete nanijeti i tapkanjem ili laganim utrljavanjem. Povremeno je dobro kožu malo uštinuti ili stisnuti kako bi se cirkulacija još više pokrenula. Nakon 15 minuta postupak ponovite na drugom dijelu tijela na kojem imate celulit. Masažu ponavljajte svaki dan, otprilike po pola sata.

PREHRANA JE VAŽNA

Hraniti se zdravo znači jesti širok spektar vrsta hrane, ali jesti u adekvatnim količinama. Kada jedete zdravo, težite da se osjećate bolje, imate tonu energije i izgledate bolje. Ako se sada ne hranite zdravo, a želite to promijeniti, nije potrebno činiti neke dramatične promjene. Male promjene mogu dovesti do značajnih rezultata.

– Zlatno pravilo kaže – tri do pet obroka u utvrđeno vrijeme tokom dana. Intervali obroka trebaju se poštovati jer unošenje nereda u prirodne ritmove organizma neobuzdanim posezanjem za jelom u bilo koje doba svaki put izaziva otpuštanje inzulina koji potiče nakupljanje masnoća. Ujutro je najjednostavnije postići izbacivanje masti iz ćelija – zaključuje Christian Letge, doktor nutricionista.

Vodič kroz zdravu prehranu:

Uživajte u širokom izboru zdrave hrane, jedite dosta žitarica, jedite manje masnoća, budite fizički aktivni, pijte umjerene količine alkoholnih pića, izbjegavajte so i slanu hranu, izbjegavajte slatkiše i slatka pića, jedite hranu bogatu kalcijem, jedite hranu koja sadrži željezo, pijte dosta hladne, svježe vode tokom dana.

ZNAJTE OVO

Jedite kad ste gladni: jedite kako biste ublažili glad, ne više. Polako žvačite kako bi se osjećaj sitosti postigao u što kraćem vremenu

 

PHOTOSHOP JE KLJUČAN

Popularnost fotografija posebno je porasla onog momenta kada su pametni telefoni dobili kvalitetne kamere, koje su na današnjim top modelima toliko dobre da se mogu takmičiti s nekim ozbiljnim fotoaparatima. Prosječan korisnik pametnog telefona na godinu napravi vrlo vjerovatno na stotine fotografija. Svi supermodeli imaju šminku ne samo na licu, nego i na cijelom tijelu. Tečni puder za tijelo, konturiranje ruku, nogu, trbuha, su trikovi kojima se koriste vizažisti za velike modne revije, holivudske filmove, te u ostalim industrijama u kojima osoba treba izgleda ljepše nego u stvarnosti. Sve je to „photoshop“ u prenesenom smislu. Nekoliko savjeta od vizažista koje trebate primijeniti na svom tijelu nakon što ste uradili piling, masažu i regulirali prehranu. Cijelo tijelo ujednačimo preparatom za samotamnjenje, a zatim bronzano ulje ili puder strateški nanesite po sredini butova ili cjevanica. Tako će vam noge izgledati duže i tanje.

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti