Drago kamenje i kavijar: Najekskluzivniji beauty tretmani na svijetu

Piše: Redakcija

Beauty industrija već godinama predstavlja trendove i standarde ljepote kojih se ponekad nemoguće pridržavati te ih pratiti.  Cijene beauty tretmana su ponekad zaista velike, ali ipak većina je voljna platiti veću količinu novca da isproba novu “čudotvornu” kremu o kojoj se priča ili pak tretman koji zagarantirano uklanja celutit. 

Ovo su neki od najskupljih i najneobičnijih tretmana. 

Plasmolifting

Ovaj tretman publika je upoznala prije nekoliko godina i to preko Kim Kardashian i ubrzo je postao jedan od najpopularnijih. Naziva se i “Vampire Facelift”, a ova metoda podrazumijeva ubrizgavanje vaše krvne plaze injekcijama u lice, što bi trebalo imati efekt pomlađivanja. Međuim, potrebno je izdvojiti oko  1500 dolara po tretmanu.

Povezana slika

Njega kavijarom

Kavijar osim što se nalazi u najekskluzivnijim restoranima, sada se može naći i u kozmetičkim salonima. Najpoznatija linija koja uključuje kavijar je ona kuće “La Prairie”. Koristi se za efekt svjetlije kože, zaglađivanje kože te njeno pomlađivanje. Cijena ovog tretmana je oko 1250 dolara.

Kupka vodom Evian

Za 11 hiljada dolara možete se kupati u hiljadama litara  vode Evian. Ova usluga je dostupna isključivo u penthouseu hotela “Victor” u Miamiju.

Masaža dragim kamenjem

Ova posebna masaža dostupna je u hotelima u vlasništvu Donalda Trumpa. Sat i po platit ćete oko 300 dolara, a masirat će vas safirima, kristalima ili rubinima. Ovaj tretman obuhvaća masažu cijelog tijela preko kojeg se prelazi kamenjem, uz prethodno nanošenje ulja.

Maska od 24-karatnog zlata

Poznato je da zlato ima svojstvo podmlađivanja i zaglađivanja kože. Tretmani zlatom su zastupljeni od davnina. Zapravo, radi se o  o tretmanu čišćenja lica nakon kojeg se stavlja maska od zlata u formi ulja. Za ovaj tretman morate izdvojiti između 200 i 400 dolara.

Slikovni rezultat za masaza kaktusom

Masaža kaktusom

Ovu uslugu dobit ćete u meksičkom hotelu “Four Seasons”. Iako kada spomemo kaktus, zvuči bolno, nije. Bodlje se uklanjaju prije tretmana.  Iz posebnih vrsta se dobiva tekućina koja nalikuje onoj iz aloe vere te umiruje kože i čini ju hidratiziranom. Cijena ove masaže je 400 dolara. 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti