Lijepa koža u svakoj dobi: Daj mi sjaj

Piše: Redakcija

Ljepota je ipak uvijek bila mnogo više od punih usana i prpošnih grudi. Najljepše žene svijeta imaju jednu zajedničku osobinu, a to je visoko samopouzdanje.

DVADESETE

Hidratacija! I to što prije! Žene u dvadesetima već trebaju početi razmišljati o kremama za područje oko očiju, a pred kraj dvadesetih svakako ih trebaju početi i koristiti. Nakon nekog vremena kreme za oko očiju trebaju biti sve hranjivije, a kao duboka hidratacija mogu poslužiti i tretmani hijaluronskom kiselinom. Razlikuju se od filera, ali hijaluron koji se unosi u gornje slojeve dermisa na taj način, veže za sebe vodu i olakšava hidrataciju.

Bioterm dvofazni serum koji hidrira kožu

TRIDESETE

Nakon 30. godine života, osim C-vitaminske kreme i masaže, poželjno je jednom mjesečno ili, prema potrebi, češće prakticirati tretmane u koje su uključene posebne profesionalne maske za sjaj kože. U predmenopauzalnoj i menopauzalnoj dobi predlaže se mezoterapija, kao i kod koža čiji je dio skloniji boranju i isušivanju

Vichy Idealia Night je hranjiva noćna njega koja imitira obnavljajuću funkciju koju koža prirodno ima za vrijeme spavanja

ČETRDESETE

Ako ste u svoju beauty rutinu već uveli kvalitetnu noćnu kremu i moćne sastojke koji usporavaju starenje i čuvaju mladenački izgled kože, poput retinola i hijaluronske kiseline, u četrdesetima nastavite koristiti provjerene proizvode koji odgovaraju vašoj koži. Ipak, u ovim je godinama koži potrebno malo dodatne njege u odnosu na ranije, krajnje je vrijeme da kožu počastite ultimativnim anti-age proizvodima, serumom s vitaminom C i kremom za područje oko očiju s efektom liftinga, kako biste zadržali sjajan ten i odmoran izgled očiju.

SkinCeuticals = ovaj proizvod ujedinjuje dvije funkcije – eksfolijaciju i hidrataciju

PEDESETE

Iako su u pedesetima znakovi starenja sigurno vidljivi, a koža nije onako čvrsta i blistava kako priželjkujemo, upravo u ovim godinama vidljive su direktne koristi od pravilne njege kože koju ste provodile proteklih desetljeća. Kad su sastojci u pitanju, koža u 50-ima i dalje će uživati u retinolu i hijaluronskoj kiselini, ali u blažim koncentracijama nego ranije, a zbog gubitka estrogena u menopauzi u njegu je poželjno uvesti i proizvod na bazi ulja.

Visokokoncentrirane kapi s potpuno prirodnim njegujućim uljima

 

 SAVJET VIŠE

 

Lancôme Rénergie Multi-Glow Revealing Rosy Cream proizvod je kreiran upravo za dame u 60-ima, a formula je kreirana u saradnji s Lancômeovim visažistima, kako bi se osiguralo da univerzalna nijansa odgovara svakoj puti. U trenutku nanošenja stapa se s kožom, obavijajući je zdravim sjajem, a ten čini ljepšim i ujednačenijim, čak i bez makeup-a.

Za vrijeme menopauze, koža je pogođena ne samo gubitkom kolagena tipičnim za zreliju dob, već i hormonalnim promjenama koje nose dodatne negativne učinke na čvrstoću i mladolikost kože. Vichy je predstavio formulu koja ciljano djeluje na znakove starenja u menopauzi – Vichy Neovadiol Nadomjesni Kompleks. Aktivni sastojci djeluje na markere mladolikosti pogođene menopauzom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti