U susret proljeću: Pripremite lice

Piše: Redakcija

SOČNE USNE

Ovaj novitet nam dolazi iz Catricea. Čine usne prozračnim. Ostavlja mekan ružičasti sjaj i osigurava plumping efekat (naglo krv ide u usne čime se dobije efekt crvenila i bubrenja). Ukus mente hladi usne i donosi svježinu.

Za vizuelno pune usne i savršen poljubac! Nanesite ga prstima na usne u tankom sloju.

Koraljna boja je proglašena bojom godine, pa je bilo pitanje vremena kada će ona kao trend zaživjeti u svijetu mode, ljepote, lifestylea.

 CRNI TUŠ DOBIJA POJAČANJE

 

Jedna od glavnih make-up zapovijedi u 2019. glasi: Ne štedite tuš za oči! Odmah počnite vježbati tehnike iscrtavanja, jer praksa vodi do savršenstva. Crni tuš u novoj godini dobiva i koloritna pojačanja. Ne obraćajte previše pažnju na boju očiju, već pustite mašti na volju i odaberite nijansu kakvu ste oduvijek željele isprobati. Mi biramo plavu boju.

 POIGRAJTE SE S TREPAVICAMA

Maskara Bourjois Eye Catching će vašim trepavicama pružiti maksimalnu dužinu i nestvarni volumen. Također, umjetne trepavice postale su neizostavan dio gotovo svake kozmetičke torbice, osim za posebne prilike kada žele naglasiti glamurozan make-up brojne ih dame koriste i u svakodnevnom šminkanju.

 MALO BRONZERA NIKOME NE ŠKODI

Ako ga pravilno nanesete, bronzer licu daje sjaj, dimenziju i blago osunčan izgled kojem je cilj istaknuti ono najbolje u našem prirodnom koloritu. Upravo zato, posebno je bitno odabrati dobro pogođenu nijansu bronzera, ali i dobru teksturu proizvoda prilagođenu tipu kože.

 MALI CRNI RUŽ

Pomalo jezivo, ali zavodljivo. Za ovaj intrigantni izgled potrebna su tri elementa:  svijetli ten, crni ruž i crno uokvirene oči.  Odaberite dugotrajni ruž za usne, jer crna boja baš i nije najzgodnija  za razlijevanje po blijedom licu. Ruž nanosite kistom, a prije nego ga nanesete, olovkom uokvirite rub usana.  Da li ćete odabrati mat ruž ili na kraju na njega dodati i malo sjajila za usne, stvar je ukusa.

 

 

Pročitajte još