Berina Stambol: Crveni karmin podiže samopouzdanje

Piše: Redakcija

 

Direktorica marketinga kompanije „International Health BiH” Berina Stambol svoj make-up zasniva na prirodnosti i jednostavnosti. Jedan od omiljenih proizvoda za njegu kose i tijela Berini je kokosovo ulje koje joj, u kombinaciji s drugim proizvodima, daje njegovan izgled po kojem je prepoznatljiva

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Uvijek se šminkam što jednostavnije i prirodnije. Nastojim istaknuti crte lica, ali bez prevelikih odstupanja. Za večernji izlazak zadržim dnevnu šminku, uz dvije izmjene: karmin jače boje i tamnija sjena koju, inače, preko dana rijetko koristim. Za kratko vrijeme postignem drugačiji look.

BEAUTY TRETMAN

Kada je u pitanju briga o koži lica i tijela prepuštam se stručnim rukama moje kozmetičarke Lejle i salonu Lady na Dobrinji. Redovno idem na čišćenje lica, hemijski piling, hranjenje kože… Ona najbolje zna kada je mojoj koži potreban koji tretman i zaista je odražava savršenom.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Najdraži brend mi je MAC. Zaljubljena sam u kvalitet ovog brenda i bila sam presretna kada se njihov kutak ljepote otvorio u Sarajevu. Nešto jeftiniji brend koji, također, koristim je Max Factor. Od ovog brenda koristim maskaru, rumenilo i sjene.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Crveni karmin. Potpisujem da svakoj ženi automatski podiže  samopouzdanje.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Sa 16 godina sam, uz pomoć starije sestre, po prvi put stavila maskaru i bezbojni sjaj za usne.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Ukoliko dobijem dobru preporuku za neki make-up proizvod, rado ću odmah otrčati, kupiti i početi koristiti. Zahvaljući tome sam i došla do nekih proizvoda koje volim i kojima sam vjerna godinama. Ukoliko mi se proizvod ne dopadne ili mi ne odgovara, vratim se onom koji sam do tada koristila i čekam neko novo iznenađenje iz kozmetičkih kuća. Proizvode uvijek kupujem isključivo na preporuku i kupujem samo ono što mi je potrebno. Moja kozmetička torbica je poprilično mala i uvijek imam po jedan komad onoga što koristim za šminkanje.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Uštedim na karminima. Uz dobru podlogu, a najčešće koristim klasični vazelin, svaki karmin dobro stoji. Utrošim na puderu i jako mi je bitno da koristim dobar i kvalitetan puder koji ne šteti mojoj koži.

OVISNA SAM O…

Estee Lauder puderu, Maybelline concealeru i Max factor rumenilu i maskari.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

– Nikada ne otići na spavanje sa šminkom na licu.

– Ukoliko je licu potrebno svježine, nanesite rumenilo na kapke.

– Kada god možete odmarajte lice od šminke i pustite je da diše.

SKUPO VS. JEFTINO

Zavisi o kojem proizvodu se radi. Za dobru kremu za lice i tijelo, kao i dobar puder, mislim da cijena i proizvođač imaju veliku ulogu. I to su proizvodi u koje mi nije žao uložiti novac. To su preparati koji se nanose direktno na kožu i koje koža upija, te ukoliko nisu kvalitetni mogu pričiniti veliku štetu. Kada je riječ o maskari, ruževima i sjenama nikada ne gledam cijenu i koristim ono što donosi rezultate.

OMILJENI PUDER

Potraga za dobrim puderom, koji prikriva sve nepravilnosti, a ne daje osjećaj kao da nosite masku na licu, je borba koju samo jako sretna žena dobije. Probala sam zaista mnogo pudera, toniranih krem ai slično. Ljeti koristim Loreal True Match puder koji je prozračan, a ja volim osjetiti kako mi koža upija sunce. Tokom zimskih mjeseci koristim Estee Lauder Double Wear puder s kojim sam zadovoljna i koji ispunjava moja očekivanja. Toplo ga preporučujem svim damama koje ga nisu probale do sada.

Mirišem na…

Parfem po kojem sam prepoznatljiva i kojem sam vjerna godinama je Dior Addict. Mislim da žena ne treba često mijenjati parfeme jer je taj jedan koji koristi parfem po kojem će je uvijek pamtiti.

Standardna beauty rutina

Sa dvije bebe u kući vremena je jako malo. Lice perem s Alverde pjenom za čišćenje lica, šminku skidam s Violeta maramicama za skidanje šminke, te namažem hidratantnu kremu i to je to. Sve ostalo, kada je lice u pitanju, radi moja kozmetičarka.

Prirodni recept

Obožavam kokosovo ulje i često ga koristim kako za lice tako i tijelo. Ono je osnova u koju dodam med, limunov sok i bananu. Zavisi da li je u pitanju maska, puling ili krema. Hidratizira kožu i usporava starenje.

 Must-have mlijeko za tijelo

Za njegu tijela koristim Uriage proizvode koji su zaista kvalitetni i kožu štite baš onako kako bi trebalo. Tokom zime kada vjetar, niske temperature, zatvoren prostor i različiti toksini ne dozvoljavaju mojoj koži da diše i čine je suhom koristim, ali i preporučujem, Uriage liniju proizvoda koja se može pronaći u apotekama. Jako brzo djeluju na kožu i oporavljaju je. Ono što me u posljednje vrijeme oduševilo je prirodna kozmetika Gloria. Volim sve što je na prirodnoj bazi i mislim da se tačno osjeti po rukom kada kožu tretiram prirodnim stvarima. upravo iz tog razloga je kokosovo ulje ono što najčešće koristim. Njega koristim i za kosu, te za njegu usana i tijela. Uz to mu je i miris neodoljiv.

 Psssttttt…. sakrij umor na licu

Umor na mom licu nikada nije bio prisutniji nego u ovom periodu života kada sam postala majka jer je iza mene mnogo neprospavanih noći. Proizvod koji savršeno prekriva podočnjake je Maybelline Instant Anti Age. Oduševljena sam s njim.

 Mojih top 5

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti