Aida Karamović, nakon gubitka stalnog zaposlenja počela proizvoditi prirodnu kozmetiku: Najbitnija je zdrava koža

Piše: Redakcija

Aida Karamović (31) iz Kaknja, odlučila je prije četiri godine da se počne baviti proizvodnjom 100 posto prirodne kozmetike rađene prema tipu i potrebama kože. Ideja za posao rodila se nakon što je ostala bez posla, te je svoje slobodno vrijeme odlučila iskoristiti korisno. Tako je osnovala brend „Le&La“

– Baš u to vrijeme i sama sam imala problama s kožom, blaži oblik akni te sam aktivno istraživala kako i na koji način da ih se riješim. Nakon što sam dobila recept za sada već poznatu masku za lice, počela sam je primjenjivati na sebi, pa su ljudi oko mene, na licu počeli primjećivati promjene nabolje – kaže Aida za naš magazin.

Na nagovor bliskih ljudi, kreirala je i Facebook stranicu, gdje je redovno pisala o pravilnoj njezi lica, uzorcima akni, te njihovom liječenju. Kaže da su joj najveći izazov klijenti koji imaju teži oblik akni, te da je to područje gdje je ona najstručnija. Proces izrade proizvoda traje dugo jer se svaki pravi posebno za određeni tip kože.

Osim proizvoda za problematičnu kožu sklonu aknama, kod Aide ćete pronaći i proizvode za njegu normalne, mješovite i zrele kože, kreme za lice, vitaminske serume, proizvode za njegu kose te proizvode za njegu tijela. Ponosna je i na ulje za brži rast kose, te puter protiv strija koji spriječava trudničke strije.

– Moja najveća podrška je porodica koja je također uključena u moj posao pa svako ima svoj zadatak i dio posla – kaže Aida, te poručuje mladima da nijedan uspjeh nije došao preko noći i da trebaju budu spremni na strpljenja i žrtvovanja. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti