Charlize Theron: Slavna glumica otkrila svoje beauty tajne

Piše: Redakcija

 

Poznata glumica Charlize Theron nas, osim glumačkim umjećem, gotovo svakodnevno oduševljeva i svojim izgledom. Naime, ona je jedna od onih žena koje mnogo truda ulažu u njegu lica i tijela, a Charlize je u jednom od intervjua otkrila i kojim se to trikovima služi kako bi postigla izgled na kojem joj mnogi zavide. 

Make-up

Što se šminkanja tiče glumica je otkrila da se najviše fokusira na obrve i trepavice. 

– Ne izlazim iz kuće bez uvijača za trepavice. Uvijanje trepavica je poput face liftinga – rekla je glumica i otkrila da je za nju njena mama prava beauty ikona. 

Ritual koji, također, ne preskače je stavljanje parfema. 

– Svako jutro nanosim parfem koji je poput luksuznog dodatka. Mogu da obučem trenerku i patike, a i dalje se osjećam specijalno zahvaljujući parfemu – rekla je ona. 

Beauty rutina

Charlize se svako jutro budi u 15 do šest, a njena jutarnja beauty rutina podrazumijeva umivanje i stavljanje kreme sa zaštitnim faktorom na lice. 

– Uveče na lice nanosim serum, kremu za područje oko očiju i kvalitetnu hidratantnu kremu – rekla je ona i otkrila da svako tri sedmice ide na tretman lica. 

Kosa

Njena tajna za dobru i kvalitetnu kosu je ricinusovo ulje koje nanosi dva do tri puta sedmično. 

Ishrana i zdravlje

Poznata glumica svoju ishranu bazira na sirovoj hrani i biljkama,  a vježba pomoću pilatesa. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti