Snežana Prorok: Ne mogu odoljeti Mustela proizvodima za njegu kože

Piše: Redakcija

Miss BiH za 2010. godinu, Snežana Prorok, smatra da su zdrava ishrana i unošenje dovoljne količine tečnosti u organizam preduslovi za postizanje lijepog izgleda. Ova magistrica farmacije mnogo pažnje posvećuje i čišćenju, toniranju, njezi i zaštiti kože, i priznaje da su crveni karmin i naglašene oči njena dobitna make-up kombinacija

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Na šminkanje utrošim otprilike pola sata, a kada želim provjereno dobar izgled uvijek biram klasičnu kombinaciju crvenog karmina i crnog eyelinera. Ova ženstvena i elegantna kombinacija uz dobro izvučene trepavice i istaknute oči uvijek je pun pogodak.

BEAUTY TRETMAN

Na beauty tretmane ne odlazim tako često, ali među brojnim tretmanima koji su danas dostupni uvijek ću najradije izabrati opuštajuću i ugodnu masažu.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Definitivno se ne bih mogla odlučiti za samo jedan brend.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Obzirom da sam se od 12. godine počela baviti manekenstvom vrlo često sam imala priliku da i u tim godinama nosim šminku na raznim snimanjima i modnim revijama.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Moram priznati da me nekada pakovanje proizvoda zna zavarati, ali u posljednje vrijeme se zaista trudim da ciljano kupujem provjerene proizvode.

PSSSSTTT… SAKRIJ UMOR NA LICU

Koristim se istim trikovima kao i tokom dana kada se ne osjećam najbolje.

OMILJENI PUDER

Puder koji trenutno koristim za dnevnu varijantu i koji zaista odgovara mom licu je Bourjois Healthy Mix. To je puder lagane strukture, koji prekriva nepravilnosti, a koji istovremeno daje prirodan izgled koži. Koristim ga čak i u večernjoj varijanti.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Za lijepo lice nije dovoljno kožu tretirati samo kozmetičkim preparatima. Vrlo je važno voditi računa o ishrani i o unošenju dovoljne količine tečnosti u toku dana. To je svakako nešto od čega polazim, a nakon toga ide čišćenje, toniranje, njega i zaštita.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Rijetko trošim mnogo novca na maskaru obzirom da prirodno imam duge i guste trepavice, ali za dobru i kvalitetnu kremu za lice ću uvijek rado izdvojiti novac.

SKUPO VS. JEFTINO

Cijena ne mora nužno biti mjerilo kvaliteta i učinkovitosti. To što su određeni proizvodi cjenovno pristupačniji ne znači da nisu kvalitetni. Svakako da ne želim reći da su svi skuplji proizvodi neutemeljeno skupi, ali moramo biti svjesni da se vrlo često istovremeno plaćaju i brend i kvalitet.

Prirodni recept

S obzirom na to da sam po struci magistar farmacije, često eksperimentišem i sama sebi pripremam maske za lice, a med najčešće koristim kao glavni sastojak. On odlično čisti lice od prištića, čisti pore, a i prirodni je antibiotik. Tri kašike jogurta, dvije kašike meda i svježi sok od jednog limuna mogu biti odlična kombinacija za meku, glatku i čistu kožu. Ovu masku koristim jednom sedmično, a na licu je držim oko pet minuta nakon čega isperem mlakom vodom.

 Mirišem na…

Bvlgari Omnia Amethyste

 

Must-have mlijeko za tijelo

Koristim Mustela hidratantno mlijeko za tijelo. Ova linija proizvoda je namijenjena za svakodnevnu njegu kože beba, ali obzirom da je u pitanju potpuno prirodan preparat divnog mirisa, koji kožu čini mekanom i svilenkastom, nisam mu mogla odoljeti.

Beaty trik za dane kad se ne osjećam najbolje

Lice osvježim tonikom, te bogatije nego inače nanesem kremu za lice, jer je prije svega bitna hidratacija. Malo korektora protiv podočnjaka i rumenilo za sjaj na licu. Odmah sve izgleda mnogo bolje.

 

Mojih top 5

Bourjois Healthy Mix puder

Aura Absolute Matte Velvet Feel ruž za usne

Maybelline Affinitone Concealer

Catrice liquid liner matt

Estee Lauder rumenilo

Pročitajte još