Mini savjeti: Sakrij podočnjake

Piše: Redakcija

Osim što se smatraju prvim ozbiljnijim znakom starenja, podočnjaci su vrlo često prvi signal koji nam organizam šalje da se suočava s određenim disbalansom. S ovim problemom se podjednako susreću i muškarci i žene, no dame više zabrinjava, zog čega pribjegavaju raznim beauty trikovima kako bih prekrili. 

 KOREKTOR

Nakon jutarnjeg umivanja, nanesite tonik kojim ćete zatvoriti pore, a potom i hidratantnu kremu. Nakon što se ona upije, šminku ćete moći nanijeti bez problema. Podočnjake ćete najlakše prekriti korektorom s narandžastim pigmentom koji će neutralizirati njihovu tamnu boju. Nanesite ga jagodicom prstenjaka – počnite s unutrašnjim uglom oka i krenite prema vanjskom. Pažljivo nijansu korektora sjedinite s kožom tako da se ne primijeti prijelaz

 PODLOGA

Nanesite svoju podlogu kružnim pokretima odgovarajućeg kista sve dok se ona ne spoji s korektorom.Završite laganim kompaktnim puderom koji će osigurati mat izgled, a i šminka će ostati  na mjestu

 MASKARA

Nemojte nanositi maskaru na donje trepavice jer ćete tako privlačiti pažnju na područje ispod očiju, a također se javlja opasnost mrlja od maskare. Kada koristite olovku za oči, iscrtajte samo gornji kapak kako ne biste tuđi pogled usmjerili prema donjoj strani oka, tj. podočnjacima.

SJENE

Izbjegavajte tamne nijanse sjena i smokey eye stil jer ćete njima naglasiti tamne podočnjake. Umjesto toga birajte proljetne, svijetle i blago shimmeraste nijanse koje će vaše oči učiniti svjetlijima.

 KRASTAVAC

Na umorne i otečene oči stavite krišku krastavca za salatu kojeg ste držali u frižideru. Krastavac će svojom hladnoćom stegnuti žilice u kapcima i podbuhli izgled bi trebao nestati kroz nekoliko minuta. Budući da krastavac rashlađuje, ovo će svojstvo pomoći u opuštanju umornih očiju pa ćete izgledati osvježeno. Isti učinak možete postići ohlađenim vrećicama čaja!

 VODA I SPAVANJE

Pijte puno vode tokom dana kako vaše tijelo ne bi dehidriralo i imalo problema s tekućinom. Spavajte na leđima, i neka vam glava bude blago uzdignuta, jer ćete tako imati bolju cirkulaciju krvi i spriječiti nakupljanje tekućine oko očiju. Jedno od najboljih rješenja za uklanjanje podočnjaka donosi spavanje. Iako mnogi ljudi nisu svjesni ove činjenice, nedostatak sna je glavni krivac za njihovu pojavu. Priuštite sebi sedam do osam sati čvrstog sna. Podočnjaci će nestati u tren oka!

 PROVJERITE BUBREGE I JETRU

Problemi s podočnjacima nisu samo estetske prirode, već mogu upućivati i na određene zdravstvene poremećaje. Kada koža na nekim mjestima postaje hiperpigmentirana, ona nalikuje tamnom kolutu. Tamni kolutovi upućuju na probleme u radu bubrega i zadržavanje viška tekućine u organizmu. Iako nemaju mnogo veze s podočnjacima, oko očiju se vrlo često javljaju i žuto-smeđe izbočine, nalik malim gnojnim bubuljicama. Riječ je o ksantelazmama koje su posljedica povišenog holesterola i hormonalnog poremećaja u organizmu. Mogu upućivati i na ozbiljne poremećaje u radu jetre i štitne žlijezde.

 VAŽNO JE ZNATI!

Anemija je jedan od češćih uzroka tamnih vrećica ispod očiju, pogotovo ako ih prate glavobolje, umor, loša koncentracija, problemi u učenju kod djece, slabije pamćenje… Anemija ne znači nužno da ste smrtno bolesni već da osim željeza u krvi nedostaje i kisik. Željezo je njegov glavni “prijevoznik” kroz krvni sistem do svih organa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti