Anđela Paleksić: Prirodni izgled je najljepši

Piše: Redakcija

Najljepša djevojka BiH Anđela Paleksić dnevnoj njezi posvećuje između dva i tri sata. Primarna joj je briga o licu, a kako ističe, osmijeh i pozitivna energija su sve što je potrebno da se osjeća lijepo u svojoj koži.

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Za šminkanje izdvojim od 30 do 45 minuta, što je dovoljno vremena za postizanje savršenog looka. Najviše volim istaći oči jačim bojama kreirajući smokey eye, dok na usne stavljam nude nijansu. Naravno, make-up prilagođavam i mijenjam zavisno od odjevne kombinacije.

BEAUTY TRETMAN

Na beauty tretmane odlazim tri do četiri puta godišnje, a najčešće kada dolazi novo godišnje doba i kada licu treba regeneracija. Kao najučinkovitiji se pokazao tretman za uklanjanje mitesera. 

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Catrice. Njihovi proizvodi su nezamjenjivi i imaju sve što je potrebno da bi moj make-up izgledao idealno.

MIRIŠEM NA

Loce Potion Secrets. Note bijelog cvijeta, jagode i čokolade ostavljaju nestvaran i dugotrajan miris. Jednostavno ne možete, a da ga ne volite.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Osmijeh na licu i pozitivna energija. Mislim da nikakva šminka ne može nacrtati iskren osmijeh koji je lijek za svaku tešku i mračnu situaciju. Istina je da je teško, ali je učinkovito.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Počela sam se šminkati sa 16 godina i nije izgledalo loše. Inače nisam ljubitelj pretjeranog šminkanja, posebno ne u ranim godinama. Prirodni izgled je ipak najljepši.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Najčešće kupujem ciljano i ono što mi je zaista potrebno.

PRIRODNI RECEPT

Maska za uklanjanje mitesera koja se pravi od jedne ili dvije kašike mlijeka i kašike želatina u prahu. Priprema se tako što zagrijete mlijeko i dodate želatin, a kada se povežu smjesu prstima ili aplikatorom nanesete na lice. Sačekate da se maska potpuno osuši, a zatim uhvatite za jedan kraj i uklonite s lica. Nako toga isprete lice i nanesete hidratantnu kremu. Prilikom nanošenja maske izbjegavajte područje oko očiju.

PSSSSTTT… SAKRIJ UMOR NA LICU

Umor je najlakše sakriti uz Nivea kremu za lice. Nakon nanošenja je ostavite da upije i djeluje, a svoj izgled upotpunite crvenim ružem za usne.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Ne štedim na puderu i maskari. Kod pudera mi je bitno da je kvalitetan, te da nakon izvjesnog vremena ne ostavlja bore na licu, dok je kod maskare primarno da trepavicama daje volumen. Štedim na ruževima jer ih volim imati više i u različitim nijansama, a kvalitetni ruževi se mogu pronaći i po pristupačnim cijenama.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Najbolji beauty savjet sam dobila od drugarice Marije koja mi je za moju bujnu, kovrdžavu i nemirnu kosu preporučila da koristim kokosovo ulje kako bih joj vratila sjaj i mirnoću. Čudna tajna leži u kokosu i jednostavno je savršen za sve.

SKUPO VS. JEFTINO

Ono što je skupo nije i najbolje. Bitno je da proizvodi odgovaraju koži i da su učinkoviti, a cijena nikako ne mora biti mjerilo kvaliteta.

 Standardna beauty rutina

Dnevnoj njezi posvećujem u prosjeku dva do tri sata, a najviše njezi lica. Moja njega podrazumijeva da Ziaja tonikom uklonim make-up s lica, zatim nanesem Swedish Spa kupku za lice, a na kraju dolazi Sisley Black Rose krema. Tek nakon togo lice je u potpunosti njegovano.

 Omiljeni puder

Giordany Light Ivory je puder koji najviše volim. Koža s njim ostaje mekana, a prekrivanje je postojano. Veoma mi je bitno da moje lice ostane baršunasto, što s ovim puderom uvijek postižem.

 Must-have mlijeko za tijelo

Najdraže mlijeko za tijelo mi je Afroditino od kokosa. Naprosto ga obožavam jer moje tijelo bude mirišljavo i nježno na dodir. Nanosim ga svako veče nakon tuširanja.

Ovisna sam o…

Ovisna sam o Sisley Black Rose kremi i Swedish Spa parnoj kupki za lice. Kada svakodnevno koristite make-up, potrebno je njegovati lice i dati mu svježinu i mekoću, a to je uz ove preparate moguće.

 

 Mojih top 5

Bourjois ruž za usne

Kozmetičko ogledalo

Mini parfem Love Potion Secrets

Lancome maskara

Bourjois olovka za usne

 

Pročitajte još