Savršeni limun: Piling za hladne zimske dane

Piše: Redakcija

Zbog niskih temperatura u toku zime njezi kože je potrebno posvetiti više vremena. Svakodnevna rutina zahtjeva hidrataciju kože i čišćenje lica, a stalni odlasci kozmetičaru vam i nisu potrebni. Sezona je citrusa pa se veoma lako može napraviti piling i kod kuće. Sok od limuna djelotvoran je za razne upale i oboljenja, a idealan je i za skidanje masnoće s lica, posvjetljivanje flekica i pjegica s lica. Također se može koristiti i sok od narandže ili grejpa, jer posjeduje ogromne količine vitamina C koji je odličan za ujednačavanje tena i čini lice blistavim.

Rezultat slika za limun piling domaći

Sastojci koji su potrebni za kućni piling:

kora limuna, narandže ili grejpa

bademovo ili maslinove ulje

kašičica ječmene kaše

nekoliko kapi eteričnog ulja citrusa

Rezultat slika za limun piling domaći

Priprema:

Kori isitnite i pomiješajte s odtalim sastojcima. Smjesu stavite u odgovarajuću zdjelu, a ovaj piling možete koristiti dva puta sedmično.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti