Beauty: Haris Alagić savjetuje koje frizure izabrati za najluđu noć

Piše: Redakcija

Kada je riječ o prazničnim zabavama, posebno onoj za najluđu noć, sigurno je da svaka žena želi da izgleda savršeno i elegantno. No, to, osim odjevne kombinacije, podrazumijeva i izbor odgovarajuće frizure koja vam može dati posebnu dozu glamura. Mladi frizer Haris Alagić, aktuelni državni prvak i treći frizer na svijetu, za magazin „Azra“ otkriva koji su to svjetski trendovi kada je o frizurama riječ, te predlaže tri opcije koje su idealne za novogodišnju noć.

– Moderne su elegantne frizure, poput punđi, pletenica i asimetrično oblikovane kose. Frizure koje su jednostavnije su i bolje, ali treba napraviti razliku od svakodnevice – kaže Haris i dodaje da svečane frizure više nisu krute.

Ovaj mladi frizer kao savršen izbor za novogodišnju noć ističe visoki rep ili banana punđu, dodajući da se ove frizure mogu učiniti modernim povećanjem volumena i strukture, upotrebom mokrog gela i korištenjem ukrasa za kosu.

– Ukrasi u kosi bi trebali biti jednostavni i odmjereni, te preporučujem ukrasne kopče, vrpce ili rajf jednostavnih srebrenih, zlatnih, smeđih ili crnih tonova. Frizure s kojima sigurno nećete pogriješiti su elegantne pletenice, retro talasi, francuske „kroasan“ punđe, šinjon punđe i mnoge druge. No, ne treba slijepo pratiti trendove, jer imamo estetiku lica koju ne smijemo zaboraviti – objašnjava Haris.

Šinjon punđa

Retro talasi

Elegantna pletenica

Banana punđa

Rep

 Savjet plus

 Šta preporučujete kada je njega kose u zimskom periodu u pitanju?

– Vjerovatno ste već primijetili da kosa zimi sporije raste, češće se lomi, te da je suha i bez sjaja. Sve to je posljedica suhog i hladnog zraka, kao i drugih faktora koji doprinose isušivanju kose. Potrebno je održavati kosu i redovno raditi kvalitetne tretmane. Jedan od

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti