Narodni recepti iz cijelog svijeta za blistavu kožu i kosu

Piše: Redakcija

Briga o ljepoti je univerzalna pojava u svijetu, ali recepti za ljepotu nisu. Vizažistica Stephanie Flor istinski vjeruje u savjete za ljepotu iz cijeloga svijeta te ih je otkrila nekoliko.

Maska od kurkume, Indija

 Kurkuma je neizostavan sastojak ayurvedske medicine jer može pomoći kod raznih upala, ali čini i čuda na licu. Kurkuma je bogata antioksidansima, što usporava proces starenja štiteći i učvršćujući kožu. Kako je kurkuma zlatne boje, ova maska može ostaviti mrlje na licu pa ju je najbolje koristiti kad imate više vremena na raspolaganju. 

Related image

Recept: Pomiješajte nekoliko kašika grčkog jogurta, jednu čajnu kašiku kurkume i jednu čajnu kašiku meda. Miješajte dok smjesa ne postane glatka i ujednačena. Nanesite smjesu na lice i ostavite 10-15 minuta pa isperite. 

Piling od kafe protiv celulita, Kolumbija

Iako ne postoji čudotvoran lijek za celulit, ovaj piling može privremeno pružiti čvršći i blistaviji stražnji dio. 

Image result for piling od kafe

Recept: Sameljite pola šoljice kafe u zrnu, dodaj dvije kašike kokosovog ulja i čajnu kašiku smeđeg šećera. Pomiješaj smjesu i nanesite je na kritična područja. Zatim isperite.

Vino i zobena maska, Argentina

Zadnja istraživanja pokazuju da je crno vino osim za piće odlično i za njegu lica. 

Image result for maska od vina

Recept: Pomiješajte kašiku jogurta, dvije kašike meda i pola šake zobi. Dodajte malo crnog vina i pomiješajte. Nanesite na lice kružnim pokretima i ostavite 15-20 minuta prije ispiranja. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti