Rumenilo se vratilo na scenu: Odaberite pravu nijansu za vas

Piše: Redakcija

U prethodnoj sezoni se činilo da je bronzer potpuno zasjenio rumenilo iz make-up svijeta. Ali se ono ponovo vratilo na scenu. Ipak je rumenilo nezamjenljiv dio kada je u pitanju beauty rutine još od davnina. Danas većina dama koriste rumenilo svakodnevno, a kako odabrati pravu nijansu to je već malo teže. Rumenilo dolazi u bezbroj nijansi i nekako je postalo prava umjetnost odabrati pravo. Ono se može naći u dvije nijanse i to u ružičastoj i boji breskve. Mnoge žene pak ne znaju da izaberu pravo rumenilo za njihov ten, pa smo zbog toga odlučili s vama riješiti ovu nedoumicu.

Rezultat slika za ružičasto rumenilo

Ružičasto rumenilo

Nije neobično da se mnoge djevojke odluče za ružičastu boju rumenila, jer još kao djevojčice uvijek su prvo birale tu boju. Ipak ova nijansa ne pristaje svakoj djevojci, naročito onima svjetlijeg tena. Ukoliko imate tamniji ten onda je ružičasto rumenilo idealno za vas. Ono u čemu morate pripaziti jeste da ga ne nanesete previše, jer tada možete izazvati kontra efekt, pa izgledati kao klaun na dječijem rođendanu.

Rezultat slika za rumenila boje breskve

Rumenilo boje breskve

Ova boja rumenila odgovara onima sa svjetlijim tenom, jer će stvoriti savršen odnos svjetla i sjene na brazima. Ova nijansa najviše pogoduje plavušama, koje često griješe pa odaberu ružičasto rumenilo. Svjetlijem tenu također pristaje rumenilo u kojem ima malo šljokica, jer daje koži prirodan sjaj.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti