Ivana Đorđević: Biram naglašene oči i svjetlije usne

Piše: Redakcija

Ivana Đorđević, harizmatična TV voditeljica, novinarka, blogerica, te PR Lepe Brene i drugih poznatih ličnosti, jedna je od onih žena koje, najviše zbog posla, često koriste tešku šminku. Upravo to je razlog zbog kojeg Ivana vodi računa o njezi kože, te ne propušta beauty tretmane. 

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Moja dobitna make-up kombinacija su naglašene oči i nešto svjetlije usne. Volim istaći oči i obično je to neki smokey efekat u kombinaciji sa stilizovanom kosom i upadljivim naušnicama. Kada nosim crveni karmin, imam pravilo da na fotografijama budem ozbiljna jer ljepše izgledam, a kako teško mogu da ostanem ozbiljna do kraja, obično biram neki svjetliji ruž za usne.

BEAUTY TRETMAN

To su mezoterapija, lipoliza i nano perfektor. Nakon mezoterapije, koja je osvježavajući tretman za lice, odmah mogu da nastavim  s redovnim aktivnostima, a lipoliza se pokazala kao djelotvorna kod oslobađanja masti na kritičnim dijelovima. Nano perfektor podrazumijeva lake struje kojima se „glača“ koža lica, te poslije tretmana izgledate kao dobro naspavani i odmorni. Doktorica Aleksandra kod koje odlazim na redovnu njegu mi daje savjete o tome šta odgovara mom licu i ja sam u tom smislu vrlo poslušna.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Kako za šta. Nyx, recimo, ima sjajne highlightere, dok sjene mogu da budu i Deborah, a ruževi Collistar.

PROIZVOD O KOJEM SAM OVISNA

Obožavam Victoria’s Secret mlijeka za tijelo i to „Love Spell“ i „Pure Sedustion“. Sada je izašla i linija proizvoda koji imaju svjetlucave efekte, a mislim da ne treba da vam pričam da sam sva u „blink, blink“ priči.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Kosa je jako bitna. Kada imate sređenu kosu lako je dodati blagu šminku i naušnice. Kosa definitivno popravlja utisak kada je cjelokupni izgled u pitanju.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Moj prvi make-up pokušaj je bio vrlo uspješan, a prvi proizvod koji sam kupila bio je crveni karmin. Bila sam četvrti osnovne i djelovalo mi je moćno kada ga stavim. Ozbiljno se šminkam od srednje škole, a stilove sam mijenjala kako sam učila šta mi stoji, a šta ne. Prvo je to bi eyeliner, pa sam kasnije uvela toniranu kremu, ali je crveni karmin i dalje ostao broj jedan.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Mnogo se savjetujem s profesionalnim šminkerima, a prije svega s make-up vizažisticom Oljom Beočanin. Uvijek pitam koja nijansa pudera je za mene, te da li je neka sjena, primer ili četka za moj tip kože. Sarađujemo duže od pet godina i vjerujem u njen sud, te uvijek kupujem ciljano, jer ako neko zna onda su to profesionalni šminkeri, a ja umijem da pitam.

PSSSSTTT… SAKRIJ UMOR NA LICU

Hladna kašika ili hladne kesice čaja od kamilice na kapcima. Ukoliko ste umorni ne stavljajte sjene zemljanih, nego one u rozo-sivim tonovima i ne koristite sedef sjene nego one mat. Vedre boje su bitne.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Puder i maskara moraju da budu kvalitetni, jer je ten najbitniji. Kada imate dobar ten, onda sve što uradite na licu izgleda jako lijepo, a kada je ten loš ili kada se maskara kruni onda „džabe krečite“. Ne štedim ni na sjenama, highlighterima i bronzerima, a uštedim na olovkama za oči i usta koje mogu biti od bilo kojeg proizvođača.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Skidanje šminke je obavezno bez obzira koliko si umorna. To je savjet moje majke kog se i dan danas pridržavam.

SKUPO VS. JEFTINO

Ne vjerujem da su skupi proizvodi najbolji. Može da bude, ali ne mora da znači. Kokosov puter je jako jeftin, a vrlo učinkovit za kožu i kosu.

 Omiljeni puder

MAC Studio Fix jer lijepo pokriva i krije, a skida se MAC vlažnim maramicama. Odskoro je tu i Urban Decay.

 Mirišem na…

Ima ih više. „Sexy Girl“ od Caroline Herrere i „Lady Million“. Te dvije note volim do te mjere da imam utisak da u njima postoje neki feromoni za dobro raspoloženje.

 Standardna beauty rutina

Lice čistim ujutro i uveče, potom nanosim serum, pa hidratantnu kremu. Moram da pohvalim piling koji specijalno za moj tip kože izrađuje floriterapeut Ružica Bogićević, a od bademovog putera, kafe i cimeta. To mi pomaže da se riješim zatvorenih pora, a moje lice blista bez obzira koliko je dugo tretirano teškom scenskom šminkom.

 Prirodni recept

Kokosov puter ili arganovo ulje koje obavezno nanosim na vlažnu kožu nakon tuširanja. Koža bude nježna, a u slučaju preplanulosti duže ostaje tamna. Zatim, kukuruzno brašno koje može da posluži za piling lica i tijela.

Must-have mlijeko za tijelo

Victoria’s Secret. Dobro upija, koža se ne lijepi, a na njenoj površini dugo ostaje efekat svile.

 Mojih top 5

Gucci Guilty parfem

Urban Decay puder

Max Factor Masterpiece maskara

MAC puder u prahu

MAC rumenilo

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti