LifestyleLjepota

Jutarnje navike poznatih dama

Poznate dame se definitivno vode izrekom “po jutru se dan poznaje”. Mnogo uspješnih ljudi ima nekoliko zajedničkih navika koje čine da budu na poziciji na kojoj se trenutno nalaze. Većina njih se slaže i da je ujutro najbolje uraditi najteže stvari koje nas očekuju u novom danu ili da ujutro treba imati razvijenu rutinu zbog koje će čitav dan biti dobar i uspješan.

Jennifer Aniston preferira rano ustajanje. Svako jutro ustaje u pola pet i odmah kreće sa razvijenom rutinom, koja uključuje i čišćenje lica, konzumiranje tople vode sa limunom i meditiranje od 20 minuta.

Jessica Alba vježba sa prijateljima. Zajedno sa svojim prijateljicama svako jutro odlazi na treninge koji joj pomažu da se riješi stresa. 

Kate Hudson se najčešće budi uz umivanje ledom. Da bi to uradila, glumica napuni zdjelu hladnom vodom i ledom, a zatim potapa lice u nju na nekoliko sekundi. Pored instant buđenja, ledena vode zateže kožu lica i čini je mekšom i sjajnijom.
 
Oprah Winfrey svako jutro meditira. Čim se probudi odlazi na meditaciju od 20 minuta i to uključuje i praznike i vikende.