Ljubica Katava Crnogorčević: Moja ovisnost su Niche parfemi

Piše: Redakcija

Poznato bh. TV lice, Ljubica Katava Crnogorčević, u svijet je profesionalne šminke ušla sa samo 14 godina, što ju je svakako naučilo da pažljivo bira proizvode koje koristi. Njena dobitna make-up kombinacija podrazumijeva crveni ruž, a kada je njega kože i lica u pitanju preferira prirodne sastojke. 

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Prije sam se duže spremala, a sada kada sam majka nemam vremena na gubljenje. Moja dobitna kombinacija je dobar puder, malo bronzera i neprevaziđeni crveni ruž.

BEAUTY TRETMAN

Brojni tretmani za lice su mi primamljivi, ali s obzirom na to da nemam većih problema s kožom još uvijek se nisam prepustila u ruke stručnjaka. No, uskoro planiram da probam nešto od  toga. 

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Sisley Paris jer njihov make-up, prije svega, njeguje. To nekome ko, kao ja,  zbog posla mora biti stalno našminkan zaista puno znači. Uz to su i vrlo praktični jer mi za nanošenje nije potrebno puno vremena, a uvijek dobijem savršen rezultat.

PROIZVOD O KOJEM SAM OVISNA

Moja nova ovisnost su Niche parfemi, a trenutno sam luda za Kilianom.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Veoma mi je bitno da imam čistu kosu i prosto ne podnosim kada je prljava. Moj savjet za savršen početak dana je čista kosa u kombinaciji sa crvenim ružem za usne. Dobro raspoloženje je tada zagarantovano. 

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Ne bih to nazvala baš šminkanjem, ali se, kao i kod većine mojih vršnjakinja, postepeno dešavalo. Tako sam s 13 godina počela da koristim sjajilo za usne, a zatim je došla maskara. S 14 godina sam se počela baviti modelingom i tada sam shvatila šta znači imati kompletnu šminku na  licu. Svi znamo šta je to scenska šminka i u kojoj količini se nanosi.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Dosta puta sam kupila nešto jer me privuklo slatko pakovanje, ali se u većini slučajeva ispostavilo da je to i posljednji put da kupim. Ti proizvodi obično završe kod moje mame i služe kao dekorativni detalj u kupatilu.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Sisley proizvodi su se pokazali kao veoma dobri za mene i na njima svakako ne štedim. No, dosta proizvoda koje koristim za njegu lica platim malo jer se, većinom, služim prirodnim sastojcima koje pronađem u svojoj kuhinji.

OMILJENI PUDER

Najdraži puder mi je Sisley Phyto Teint Expert jer odlično prekriva i traje cijeli dan, a nije težak nego veoma ugodan na koži. Uvijek ga imam u svom neseseru.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Savjet koji je meni mnogo pomogao, a koji vam nijedan šminker neće reći, je taj da kada nanosite maskaru obavezno gledate prema dole. Čula sam ga na jednom make-up tutorijalu na YouTube kanalu.

SKUPO VS. JEFTINO

Cijena definitivno nikada nije mjerilo kvaliteta.

 Pssssttt… sakrij umor na licu

San je definitivno lijek za mnoge probleme, pa tako i za svjež i lijep izgled lica. Kada si majka suočavaš se s mnogo neprospavanih noći i neizbježno je da se to odrazi na licu. Rješenje sam pronašla u Catrice Re-Touch Light Reflection Concealeru za podočnjake i sitne nepravilnosti. Lijepo se blenda i postojanost mu je prilično dobra.

 Mirišem na…

Woman in Gold by Kilian uz koji se osjećam samouvjereno i ženstveno, a dovoljno je jedno nanošenje da se osjeti cijeli dan. Svi me pitaju koji je parfem.

 Standardna beauty rutina

Večernja njega lica mi je na prvom mjestu, a koristim micelarnu vodu i mlijeko za čišćenje lica. Nakon toga nanesem Garnier Botanical kremu, a nekada i kreme koje mi preporuče drugi jer volim da probam i nešto novo. Ujutru odstranim višak kreme i masnoće s lica, umijem se i prije šminkanja nanesem primer. Kada se našminkam moj dan može da počne.

 Prirodni recept

Svim damama bih preporučila da barem jednom sedmično na svoje lice nanesu kokosovo ulje, a mogu i na cijelu kožu, te da puste da  upije. Na lice često nanosim i masku koja se sastoji od jedne kašičice maslinovog ulja, meda i žumanceta. To ostavim da djeluje pola sata, a zatim isperem. Maska je idealna za normalnu kožu i veoma dobro hidrira.

 Must-have mlijeko za tijelo

Good Girl Gone Bad body losion od Kiliana koji njeguje, a prekrasni miris dugo ostaje na mojoj koži. Uz to ima i prelijepo pakovanje, zbog čega dodatno uživam u momentima samo za mene.

 Mojih top 5

Sisley Radiance olovka

Sisley Nutritive balzam za usne

Sisley olovka za usne

Le Phyto Rouge ruž

Sisley Phyto Teint Expert puder

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti