Stari načini uljepšavanja koje trebate probati

Piše: Redakcija

Svugdje u svijetu postoji neka baka,mama, strina, koja je ostavila uspješan recept za svoju beauty rutinu na prirodnoj bazi. Svaki recept ovisi o podneblju i namirnicama koje su im na raspolaganju. Koliko ste puta i vi same odustale od kupovnih proizvoda, pa posegnule za proizvodima iz domaće radinosti. Donosimo vam neke recepte koji će vas oduševiti:

LIJEPA KOSA NA AUSTRALSKI NAČIN

Ako se želite riješiti peruti, u šampon koji inače koristite dodajte eukaliptusovo ili ulje čajevca. Dovoljno je samo nekoliko kapljica, kažu australski starosjedioci.

ŠPANSKI RECEPT ZA UKLANJANJE TAMNIH PODOČNJAKA

Tanko izrezan paradajz jer posvjetljuje kožu. Paradajz je inače zdrava namirnica, a uz njegovu pomoć riješit ćete se tamnih kolutova oko očiju.

LJEPOTA IZ JAPANA

Ulje kamelije! S njime ćete se, ako je vjerovati tradicionalnim beauty tehnikama s Dalekog istoka, riješiti bora, ojačati kožu i nokte, nahraniti i pomladiti kosu pa čak i ublažiti opekline.

BRAZILSKA ANTICELULITNA KURA

Sjesti na pijesak i njime trljaju tijelo. Stimulativno za kožu i cirkulaciju. U zemlji s takvim pješčanim plažama kome treba odlazak u kozmetički salon ili pod nož.

ENERGETSKA BOMBA IZ ZIMBABVEA

Možda ovo ne izgleda kao da spada u kategoriju beauty tretmana, ali zar ljepota ne dolazi iznutra? Kada žene u Zimbabveu osjećaju da im treba dodatna doza energije, umjesto nekog umjetnog energetskog pripravka, piju topli čaj s limunom. Osim što dobiju snagu koja im je potrebna, time čiste organizam. Pije se i kod nas čaj s limunom, ali obično kad nas uhvati prehlada. Možda je vrijeme za promjene?

TAJNA LIJEPE KOSE INDIJKI

Gusta, sjajna, čvrsta… možemo tako nabrajati unedogled. I vi možete imati tako kvalitetnu kosu. Tajna je u kokosovom ulju. Zagriju ga i jednom sedmično utrljavaju u vlasište. Probajte. Umasirajte ulje navečer i ujutro ga isperite.

ZAMAMNE USNE NA ITALIJANSKI NAČIN

I u drugim mediteranskim zemljama žene su odavno otkrile da uz pomoć maslinovog ulja usne mogu biti zamamne. Utrljaju nekoliko kapi na nježnu kožu usana čime je hrane, a uz to postaje sjajna. Maslinovo ulje dobro je za kožu općenito. Pa ako imate problema sa suhoćom, iritacijom ili opekotinama od sunca, znate što vam je činiti.

SKANDINAVSKA NJEGA KOŽE

Žene sa sjevera imaju nevjerovatnu kožu. One uz to što piju puno izvorske mineralne vode, njome se i umivaju. Kažu da pomaže hidrataciju i učinkovito uklanja natečenost. Voda mora biti ledeno hladna. Navodno je najbolje zapljusnuti lice 20 puta.

ANTI-AGE NA KINESKI NAČIN

Žene u Kini stare dostojanstveno pijući bijeli čaj koji pomaže u zaštiti kože od slobodnih radikala.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti