Milena Tunguz: Preferiram proizvode s aloe verom

Piše: Redakcija

 

Banjalučanka Milena Tunguz jedna je od najuspješnijih bh. manekenki, koja je u svojoj karijeri ostvarila i dvije filmske uloge. S obzirom na to da zbog poslovnih obaveza često nosi tešku šminku, Milena nastoji da je u slobodno vrijeme uopće ne koristi. Lice čisti dva puta dnevno, te su joj proizvodi na prirodnoj bazi must have.  

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Za šminkanje izdvojim maksimalno 20 minuta. Preferiram prirodni izgled i make-up look i dovoljno mi je da naglasim obrve, trepavice, usne i obraze, te da prikrijem nedostatke na licu.

BEAUTY TRETMAN

Redovno posjećujem svog kozmetičara koji mi je, za moj tip kože, preporučio Afrodita proizvode. Izdvajam njihovu cinkovu kremu, tonik i micelarnu vodu.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Nemam omiljeni make-up brend, a najčešće koristim Maybelline, MAC, Dior, Nars, Huda Beauty i Revlon.

PROIZVOD O KOJEM SAM OVISNA

Najviše volim da kupujem maske za lice, kao i proizvode koji sadrže aloe veru, te bi se moglo reći da sam o tome ovisna jer je to prvo što tražim u prodavnicama.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Jedini trik koji koristim u danima kada se ne osjećam najbolje je šolja kafe ili čaša bijelog vina u kombinaciji s meditiranjem.

PSSSSSTTT…. SAKRIJ UMOR NA LICU

Do sada se kao najučinkovitije pokazao lifting efekat obrva, te rumenilo i neizostavni uvijač za trepavice.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Moje prvo šminkanje je bilo nakon završetka osnovne škole, na maloj maturi. Koristila sam maskaru, olovku za oči i sjaj za usne.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Definitivno sam praktičan kupac i kupujem samo proizvode koji su mi neophodni, a pri tom imaju pristupačnu cijenu.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Ne štedim na proizvodima za njegu kože, najviše jer mi je koža zbog posla kojim se bavim stalno pod šminkom. S druge strane uštedim na make-up dodacima koje ne koristim često, a to su sjene za oči, eyelineri i slično.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Uz onaj da se koža lica čisti prije spavanja bih izdvojila i nošenje sunčanih naočala, što pomaže da u nekoj mjeri uspori i stvaranje bora. Također, bitno je kožu njegovati i kremama sa zaštitnim UV faktorom.

SKUPO VS. JEFTINO

Vjerujem da su skupi proizvodi kvalitetni, ali isto tako vjerujem da su proizvodi na prirodnoj bazi najbolji. Mnogo je prirodnih proizvoda koje volim da koristim.

 Mirišem na…

Promijenila sam mnogo parfema, ali trenutno preferiram one iz Victoria’s Secret linije; Vanilla Lace Fragnance Mist i Night Fragnance Mist. Uz to koristim i Black Sense by Isabella Signature. Ovo su odlični mirisi koje možete nabaviti po pristupačnim cijenama.

 Omiljeni puder

Zbog posla kojim se bavim nastojim da u slobodno vrijeme ne koristim šminku, a samim tim ni puder. Ipak, u specijalnim prilikama koristim MAC N5 koji je idealan za prikrivanje svih nedostataka.

 Standardna beauty rutina

Lice njegujem dva puta dnevno, ujutru i uveče. Ujutru se prvo umijem toplom vodom da bi se pore raširile, a zatim nanesem tonik od Afrodite i Avene Cleanance Mat hidratantnu kremu koja je idealna za masnu kožu. Uveče se umijem Avene Cleanance gelom kojim čistim kožu, te nanesem Aloe Vera Moisturising gel.

Prirodni recept

Jedan od onih koji koristim je piling od zobenih pahuljica koje, naravno, i jedem. Priprema se tako što u šoljicu kafe stavite kašiku zobenih pahuljica i pomiješate s toplom vodom. Sačekate deset minuta i nakon toga dobijenu  zobenu pastu upotrijebite za nježno čišćenje i piling kože.

 Must-have mlijeko za tijelo

Omiljeno mlijeko za tijelo mi je Victoria’s Secret dream Fragrance Lotion.

 

 Mojih top 5

 

Aloe Vera labelo

 

 

Avene Cleanance Mat krema

 

Maybelline Instant Age Rewind korektor

 

Nivea krema za ruke

Hello Smile olovka za izbjeljivanje zuba

 

Pročitajte još