Glatka koža, tonirano tijelo i osmijeh na licu: Male tajne žena iz Japana

Piše: Redakcija

Glatka koža, tonirano tijelo i osmijeh na licu zaštini znakovi su žena iz Japana. One ne odbijaju ukusnu hranu i smatraju da je hodanje najbolji sport.

Ovo su njihove tajne vječne mladosti.

Jedite ukusno i zdravo

Nijedna prava Japanka neće odbiti doručak i desert. Ova činjenica može šokirati pristalice zdrave ishrane, ali glavna tajna ishrane japanskih žena leži u onome što jedu. Njihova ishrana se sastoji od morskih plodova i povrća. Umjesto hljeba, jedu rižu. Polako jedu i uživaju u svakom zalogaju, a obrok završavaju s blagim osjećajem gladi. Da bi im hrana donijela osim sitosti i zadovoljstvo, služi se u malim porcijama i prelijepim tanjirima.

Obavezan je zeleni čaj ili bilo koji biljni napitak. Žene iz Japana vjeruju u pročišćavajuće osobine čaja, a zahvaljujući kofeinu brzo se bude. Vode računa o stanju kože, pa dnevno koriste proizvode koji sadrže Omega-3, odnosno ribu, morske plodove, zeleno povrće, grah i voće.

10.000 koraka dnevno

U ovoj zemlji je potvrđeno da deset hiljada koraka dnevno smanjuje rizik od srčanog udara i atrofije mišića. Pored toga, pomaže i da izgledate vitkije i svježije. Japanci su osjetljivi na svoje fizičko zdravlje i zbog toga često odbijaju automobile i javni prijevoz, a preferiraju bicikle.

Japanke često vježbaju u parkovima i na sportskim terenima. Fizička aktivnost ne samo da im daje više samopouzdanja nego im i pomaže da formiraju lijepe mišiće. Istezanje zauzima važno mjesto u životu žena.

Topla kupka

Zbog vulkanske aktivnosti u Japanu postoji ogroman broj toplih izvora. Kupanje u takvom izvoru obogaćuje ljudsko tijelo mineralima i kisikom, čime se smanjuje stres i poboljšava spavanje. Japanke biraju isključivo prirodnu kozmetiku. Zahvaljujući zdravoj ishrani i nedostatku šećera, njihova koža ne gubi prelijepu bijelu nijasnu i takva ostaje dugi niz godina.

 

Pročitajte još