Beauty: Znate li šta je brazilian butt lift?

Piše: Redakcija

Iako je poznata već stoljećima, posljednjih godina plastična hirurgija je posebno popularna. Dio koji se odnosi na estetsku hirurgiju užurbano raste unazad pedesetak godina. Želja, ali vrlo često i potreba za dobrim estetskim rezultatom sve više dobija na značaju, a i cijene operativnih zahvata su postale mnogo pristupačnije.

Slavne osobe sve više javno govore o svojim estetskim zahvatima, a na blogovima mladi dobijaju sve potrebne informacije. Upravo zbog tog načina komunikacije i predstavljanja šta je dobro, a šta ne, sve popularnija postaje i metoda povećanja stražnjice s vlastitim masnim tkivom, poznatija kao brazilski lifting stražnjice.

– Ne znam zašto, ali svi žele stražnjicu poput J.Lo i Kim Kardashian – kaže dr. Aaron Rollins. 

Medota je vrlo efikasna, pa joj se podvrgava sve veći broj mladih žena. Ima svoja pravila i prednosti, ali svakako i nedostatke i opasnosti kao i svaka operacija. Mnogo je razloga zbog kojih se žene podvrgavaju ovoj vrsti operativnog zahvata. To je najčešće asimetrija u području stražnjice te nedostatak forme ili volumena na ovom dijelu tijela.

Osoba koja podliježe ovom zahvatu mora ispuniti određene uslove, a prvi je da mora imati dovoljno masnog tkiva na drugim dijelovima tijela koje se preuzima za transplataciju. Mjesta s kojih se uzima su najčešće donji dio stomaka ili područje natkoljenice. Iako se ovaj operativni zahvat može izvoditi u lokalnoj anesteziji, obično se izvodi u općoj. Veoma je bitno da cjelokupan lifting obavlja stručna osoba, odnosno hirurg koji poznaje pravila transplatacije masnog tkiva.

https://www.instagram.com/p/BpsVrpugg47/

Sigurno je da je ovo veoma dobra stvar, ali transplatacija masnog tkiva ima i svoj nedostatake. Naime, oko 40posto transplantiranog masnog tkiva unutar organizma se razgrađuje u prva četiri mjeseca od zahvata. Da bi bila u potpunosti uspješna, ova metoda se mora ponoviti dva do tri puta kako bi se postigli željeni rezultati. Rezultat je vidljiv tek nakon šest mjeseci nakon obavljenog brazilskog liftinga.

Ožiljci su zaista minimalni i nalaze se na mjestima odakle je uzeto masno tkivo te u nevidljivom dijelu gdje je tkivo ubrizgano.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti