Nejra Ibrić: Mirišem na Chanel Mademoiselle

Piše: Redakcija

Nakon samo jednog pogleda na njene fotografije se može zaključiti da radijska voditeljica i zumba instruktorica Nejra Ibrić nije jedna od onih žena koja preferiraju tešku šminku. Ona u svom „prirodnom“ looku nastoji istaći oči, te duge trepavice, a za svoju njegu bira samo najkvalitetnije proizvode. 

Prvi make-up pokušaj

Počela sam se šminkati u prvom razredu srednje škole, a koristila sam samo maskaru. Prvi pokušaj je bio presmiješan jer maskara, naravno, nije završila samo na trepavicama.

 Skupo vs. Jeftino

Mislim da nije istina da su skupi proizvodi i najbolji.

Standardna beauty rutina

Ključna i dokazano efikasna beauty rutina za mene podrazumijeva čišćenje, toniranje i hidrataciju. Ova tri faktora moraju biti zadovoljena kako bi se njega kože smatrala pravilnom i dobrom za kožu. Beauty rutini morate biti predani svakog jutra i večeri.

Ovisna sam o…

Eveline Coenzyme Q10 Goats milk kremi.

 

Mirišem na…

Chanel Mademoiselle parfem. 

 

Sezonski neseser refresh

Nars Orgasm rumenilo.

 

Otkriće godine

Beauty proizvod koji me je oduševio tokom godine, zadivio svojim osobinama i koji bih preporučila svakome su  L’Oréal Paris True Match Lumi Glow Amour Glow Boosting kapi.

 

Usne

Najbolji mi je nude ruž za usne Charlotte Tilbury Matte Revolution – Very Victoria.

 

Puderi

Za mene je najbolji puder Maybelline Superstay 24h Full Coverage.

 

Oči

Koristim sjene i maskaru, a omiljena mi je Huda Beauty Rose Gold Remastered paleta sjena, dok mi je kod maskara favorit Benefit Bad Gal Bang.

 

 

 Završni look

Koristim i bronzer i rumenilo. Favoriti su mi Nars Orgasm rumenilo i Rimmel London Royal Blush, te NYX Cosmetics Matte Body bronzer u light boji.

 

Beauty ikona

Za mene je ultimativna beauty ikona Audrey Hepburn. Jednostavno je sinonim za ženstvenost, ljupkost i dobar stil.

 

Oči vs. Usne

Oči. Imam krupne oči i duge trepavice koje volim zato što su sjajne i mekane.

Moje beauty nesavršenstvo

To su moje pjegice.

Prirodni recept

Maska za lice od bademovog ulja i meda. Ova maska pomaže koži da diše, a vraća joj i blistav sjaj. Pravi se tako što pomiješate kašiku bademovog ulja i pola kašike meda, te to nanesete na lice. Nakon 20 minuta isperite mlakom vodom.

Pročitajte još