Avokado za ljepotu lica i kose

Piše: Redakcija

Egzotično voće, neobičnog izgleda koje podsjeća na krušku, dolazi iz Srednje i Južne Amerike, a njegovo ime je avokado. Zelena i gruba kora čuva ukusnu unutrašnjost koja je bogata vitaminima i mineralima. Mnogi su čuli za ovu čudotvornu voćku, ali ne znaju kako se jede, kako ga očistiti ni kako ga pripremiti.

Maske za lice i kosu se također mogu napraviti od avokada i odličan je način da očistite lice. Avokado će vašu kožu učiniti lijepom, njegovanom i jednostavno savršenom. Prirodni vid njege je upravo onaj najbolji.

Avokado maska za lice:

Potrebni sastojci su: pola zrelog avokada, bjelanjak i kašika soka od limuna. Pripremiti se može tako što izgnječite avokado i pomješajte s bjelankom i limunom. Nanesite na lice ravnomjerno i ostavite da stoji 20 minuta, a potom isperite mlakom vodom.

Maska za kosu od avokada:

Sve što vam je potrebno za ovu masku jeste jedan avokado i nekoliko kašikica meda. Potrebno je da izgnječite avokado, a potom sve sastojke što bolje da izmiksate. Kada dobijete finu i kremastu masu, maska je gotova i spremna za korištenje. Najbolji rezultati se postižu kada masku ostavite pola sata da stoji, a potom isperete kosu mlakom vodom i operete šamponom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti