Nezamjenjivi highlighter

Piše: Redakcija

Prije nekoliko godina apsolutni hit u svijetu make up-a postao je highlighter, koji je danas neizostavan proizvod u neseseru jedne žene. Brojne blogerice su ovaj trend nazvale „Strobing“, a namijenjen je isticanju aduta na licu i postizanja lijepog izgleda uz pomoć igre svjetla i sjene. Samo konturiranje zahtijeva više make-up proizvoda u nekoliko nijansi, dobre četkice i prakse kako ne bi izgledale poput klauna. No, „Strobing“ se izvodi uz pomoć highlightera, a neki ga nazivaju – konturiranjem za lijene djevojke.

ZAŠTO SE NANOSI HIGHLIGHTER?

Postizanje efekta mladalačkog izgleda, osvježavanje kože i isticanje crta lica zasigurno su dovoljno jaki razlozi. Kako biste ostavili pravi dojam, highlighter nanesite na samom kraju šminkanja, odnosno nakon što ste završili nanošenje podloge. Zatim dobro blendajte, ujednačite i uz malo istraživanja potrudite se pogoditi nijansu koja najbolje odgovara vašem tenu. Ključno je da ne svjetlucate previše, već da decentno naglasite prirodnu ljepotu.

KOJA PODRUČJA LICA NAGLASITI HIGHLIGHTEROM?

Sredinu čela i nosa, na vrh jagodica (od ruba oka prema sredini obraza), ispod obrva (od sredine prema van), na sredinu brade,  i maleni dio u sredini iznad gornje usne, poznat kao Kupidov luk. Ovim trikom ćete učiniti svoj make-up ne samo glamuroznijim, već ćete i vizuelno izdužiti lice i pružiti mu primamljiv sjaj.

KOJI HIGHLIGHTER PRISTAJE VAŠEM TONU KOŽE?

Žene s blijedom i svijetlom puti trebale bi koristiti highlightere sa sedefastim, ledeno srebrnim i šampanj sjajem. Žene sa srednje tamnim i maslinastim tenom, kožu bi mogle naglasiti highlighterima u nijansi breskve i zlatnog podtona, te istovremeno izbjegavati prehladne highlightere. Tamnoj koži najbolje pristaju bronzane i nijanse ružičastog zlata.

ŠTA TREBATE ZNATI

Svakom licu odgovara nešto drugo, pa je potrebno malo igranja kako biste dobili željeni look. Naprijer, ako imate dug nos, highlighter nemojte nanositi do kraja, već samo do pola nosa, a ako imate punije obraze bez definicije, pronađite mjesto koje ćete osvijetliti kako biste dobili vizuelno oblikovane jagodice.

INSPIRACIJA NAM JE KHLOE KARDASHIAN

Gledajući fotografije Khloe Kardashian, vjerovatno ste često pomislile kako ima savršen svjež izgled na licu. Sestra Kim Kardashian, a posebno njeni make-up artisti, itekako znaju koristiti highlightere, a sudeći po onome što je otkrila na svojoj stranici, taj korak u nanošenju make up-a gotovo nikada ne izostavlja. Otkrila je kako je opsjednuta highlighterima s pigmentom koji su brz način da svom licu da boju. Oni su poput rumenila i highlightera u jednom.

– Svaki beauty proizvod koji vam štedi vrijeme je proizvod koji trebate u svom životu – kazala je Khloe.

Brzo je prisvojila trikove svojih profesionalnih make-up artista, te otkrila najbolje proizvode koje koristi.

Anastasia Beverly Hills Illuminator u boji Peach Nectar

Rumenilo Sisley Paris Highlighter

Becca Shimmering Skin Perfector

Milk Makeup Holographic Stick

Highlighter Jane Iredale In Touch

MAC Star Trek Trip The Light Fantastic Powder

Urban Decay Afterglow 8 Hour Highlighter

NARS The Multiple IN Copacabana

Pročitajte još